Modemin Wireless Sinyal Gücünü Artırma

Modemin Wireless Sinyal Gücünü Artırma

Sevgili Arkadaşlar;


Günlük hayatımızda akıllı telefonların, tabletlerin ve bilgisayarların yaygınlaşması kablosuz ya da wireless bağlantı artık daha fazla kullanılması anlamına gelmektedir.  Ancak bi takım problemleri de beraberinde getirdi. Nerede ne kadar çekiyor yok salonda çekiyor ama yatak odasında çekmiyor gibi dertler baş gösterdi. Çözümleri ya daha büyük anten almak ya da bir çoğaltıcı almak. Ancak bedavaya bir yol var. En azından bizi 80-100 TL kara geçiren bir yol.


Bunun için lazım olan malzemeler: 1 A4 kağıt, alüminyum folyo (hani her mutfakta olan), yapışkan bant, maket bıçağı veya makas. Toplam maliyet 2-3 lira bile tutmaz. Malzemelerimiz hazırsa işlemlerimize başlayalım.


1. Adım : http://www.aegisarts.com/wifi/ez12.pdf adresinden planı printerdan A4 kağıdınıza sığacak şekilde basın. isteyen aşağıdaki resimlerden faydalanabilir.
2. Adım : Dikdörtgen parçaya alüminyum folyonuzu yapıştırın ve maket bıçağıyla çizikle belirtilmiş yerlere kesikler açın.
3. Adım : Oval parçayıda dikkatlice kesip artı ile gösterilmiş iki yerini maket bıçağıyla kesin.
4. Adım :  Sonra oval parçadaki çentikleri folyoladığımız anten parçasına geçirin ve yapışkan bantla kulakçıkları sabitleyin.
5. Adım : En son ise yaptığımız yansıtıcı anteni (doğru ismi parabolik yansıtıcı) modem antenimizi deliklerden geçiriyoruz.


Bu işlemler ile işimiz bitmiş bulunuyor. Genel olarak %40-50 çeken noktada şimdi %90'lara yakın çekim sinyali oluyor. Hiç çekmeyen noktada ise ağa erişim sağlayabilirsiniz.


NOT : İşe yarayacağını hiç düşünmemiştim belki çok az farkeder dedim ama sonuç çok şaşırtıcı. İşin mantığı normalde modemin dairesel olarak sinyalı yayması. Bu yaptığımız parabolic anten bu sinyali bir yöne odaklamamızı sağlıyor. 80 – 100TL verip bir çoğaltıcı ya da büyük anten almadan önce para harcamadan bunu denemekte fayda var diye düşünüyorum.


 
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: