Wordpress Eklentileri Site Açılış Hızını Kaç Saniye Etkiler

Wordpress Eklentileri Site Açılış Hızını Kaç Saniye Etkiler

Bu yazımızda sizlere Wordpress Eklentileri Site Açılış Hızını Kaç Saniye Etkiler görmemizi sağlayacak bir eklentiden bahsedeceğiz.

Bu eklenti ile sitemizin hızını ayarlamak için gereksiz veya kullanılmayan eklentileri görebilir ve ayarlarını ona göre yapabiliriz.  

Dünya genelindeki sitelerin %35-40 kadarı Wordpress ile yapılan siteler olarak biliniyor. Ayrıca hazır içerik yazılım sistemi olan CMS sistemlerinin ise %65-70 oranında elinde bulundurmaktadır.

İnsanların% 40'ı, yüklenmesi 3 saniyeden uzun süren bir web sitesini terk ediyor. Sayfa yanıtında 1 saniyelik bir gecikme, dönüşümlerde% 7'lik bir azalmaya neden olabilir.

Gelelim Wordpress sitemizin açılış hızını etkileyen eklentilerin neler olduğunu öğrenmeye. Bunun için Wordpress olan sitemize eklentiler bölümünden yeni bir "Eklenti Ekle" işlemi yapmamız gerekir. 

Eklentimizin ismi için P3 Profiler eklentisini ( Plugins Performance Profiler)Eklentiyi yüklemeden önce mutlaka sizin Wordpress sürümünüz ile uyumlu olup olmadığını kontrol ediniz.  

Böylece sitenizde kurulu olan eklentilerin her birinin yükleme sürenize ne kadar zaman eklediğini gösteren bir testi başlatabilirsiniz. Bu test web sitenizin yavaş olmasına neden olan eklentileri tam olarak görmenizi sağlar.

Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: