Windows'u Sabit Diskten Kurmak

Windows'u Sabit Diskten Kurmak

Sevgili Arkadaşlar;

Bilgisayarımıza Windows işletim sistemini yüklemek istediğimizde ya CD/DVD'den, ya USB bellekten, yada 2,5" HDD(Sabit Disk)'den yüklememiz gerekmektedir. Diyebilirsiniz ki "ne farkeder yükleyelimde nereden yüklersek yükleyelim". Bana göre Sabit Disk'ten yüklemek daha kısa zaman alacağından onu tavsiye ederim. Neden mi? Yapılan testlerde
Bir DVD ortamının ortalama okuma hızının 15 MB/sn,
Bir USB belleğin okuma hızının 17 MB/sn
Harici 2.5 SATA diskin okuma hızının ise 30 MB/sn olduğu görülmüştür.

Yine erişim hızları,
DVD sürücüde 144 ms,
USB bellekte 1 ms
Taşınabilir diskte ise 15 ms civarındadır.
Verilere bakarak Windows işletim sistemini harici sabit diskten yüklemenin, DVD'den yüklemeye oranla iki kat daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

Gelelim nasıl yükleyeceğimize;

İlk önce sabit diskimizin içerinde bir klasör içine veya her hangi bir yere Windows kurulum dosyalarını İSO içinden taşınabilir diskin içine yükleyelim.(kopyalayalım)

Daha sonra bilgisayara taşınabilir diskimizi takalım. Sonrasında Bilgisayarıma sağ tıklayarak Yönet seçeneğine tıklayalım. Soldaki ağaç menüsünden Disk Yönetimi'ni açıp harici sabit diskinizi bularak sağ tıklayalım. "Bölümü etkin olarak işaretle" seçeneğine tıklayalım. Eğer bu seçenek seçilemez durumda ise herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur.

Daha sonra ise bilgisayarımız açılırken F12 tuşuna basarak (BIOS'lara göre farklıllık gösterebilir) veya BIOS ayarlarından ilk açılış aygıtını USB HDD yaparak bilgisayarınızı harici diskinizden başlatmamız gerekir. Daha sonra kuruluma DVD'den yapar gibi devam edebiliriz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: