Windowsta işinize Yarayacak Gizli Özellikleri

Windowsta işinize Yarayacak Gizli Özellikleri

Sevgili Arkadaşlar;

Sizde benim gibi Windows 8 ‘e yeni başlayanlardansanız, bir köşede gizli gizli duran bu işlevleri bilmeniz sizin için çok yararlı olacaktır die düşünüyorum. Bu özellikler

Gizli başlat menüsü: Başlat menüsünün yerini Windows 8′in “kutucuklu” ekranı almış olsa da, masa üstünde iken sol alttan ulaşabileceğiniz bir menü hala var. Fareyi ekranınızın sol alt köşesine götürün ve sağ tıklayın. Denetim Masası, Güç Seçenekleri, Komut Satırı, Görev Yöneticisi ve daha fazla sistem aracını içeren son derece pratik bir menü karşınıza gelecek.

Otomatik yedekleme: Apple ‘da ki Time Machine ‘e oldukça benzeyen Windows 8′in dosya geçmişi işlevi, dosyalarınızın eski sürümlerini otomatik olarak saklıyor ve gerektiğinde geri yükleyebiliyor. Bu işlev varsayılan olarak kapalı olduğundan, onu ”Denetim Masası” nda ki ‘ Sistem ve Güvenlik ‘ bölümünden etkinleştirmeniz gerekiyor. Dahili veya harici ikinci bir sabit diske de ihtiyacınız olacak.


Metro ve masaüstü nü karıştırın: Herhangi bir Windows 8 uygulamasını üst tarafından tutup ekranınızın sağ veya sol tarafına sürükleyerek, çalışmanız sırasında gözünüzün önünde olmasını sağlayabilirsiniz. Excel ‘de bir tablo düzenlerken hava durumunu takip etmek gibi. Bu şekilde iki Metro uygulamasını da aynı anda görüntüleyebilirsiniz.


Eşitleyin: Windows 8′e yeni yükselttiyseniz, eski kullanıcı hesabınızı kullanıyor olabilirsiniz. Windows Live kullanıcı adınızla Windows 8 ‘e oturum açtığınızda ise bir dizi kolaylık sizi bekliyor. Bu işlev sayesinde e-postalarınızı ve fotoğraflarınızı daha kolay eşitleyebilirsiniz, Windows 8 ayarlarınızı (duvar kağıdı, yer imleri ve fazlası) sunucuda tutarak onlara her yerden erişebilirsiniz. İnternet bağlantınız yokken de bu hesabı kullanabilirsiniz; sadece eşitleme yapılmayacaktır. Bir nebi Google Chorem Senkorinizasyon yapılandırması gibi düşünelim. Ayarlarınızı siz nerede iseniz farklı yerde açtığınız Google Hesabınızla birlikte Google Chorem üzerinden senkorize edebiliyorsunuz.


Kısayolları Öğrenin: Windows 7 ‘deki ekran görüntüsü aracı Windows 8′de de var, ancak Windows 8′de ekran görüntüsü almanın daha kolay bir yolu da var. Windows+PrintScreen tuşlarına basarak ekranınızın bir resmini direkt olarak Resimler klasörünüze kaydedebilirsiniz. Win+C ile Charms çubuğunu anında açabilir, Win+X ile ilk maddemizde belirttiğimiz menüyü çağırabilirsiniz. Windows 8′de herhangi bir yerde iken Win+D tuşlarına basarak masaüstünü görüntüleyebilirsiniz.



Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: