Torrent Linklerini Normal Olarak (Programsız) İndirme

Torrent Linklerini Normal Olarak (Programsız) İndirme

Sevgili Arkadaşlar;

Bildiğiniz üzere torrent, internette en problemsiz ve garantili dosya indirme yönetimidir. Böylelikle yüksek boyutlu dosyaları bile bilgisayarınıza kolayca indirebiliyorsunuz.

Herhangi bir torrent sitesinden indirebileceğiniz “.torrent” uzantılı dosya, dosya indirme işleminde kullanacağınız ara adımdır. Öncelikle bu dosyayı indirerek, daha sonra program kullanarak veya kullanmayarak dosyayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.


Torrent indirme programı olarak size önerim uTorrent olacaktır, birçok kişi tarafından kullanılan ücretsiz bu programa web sitesinden kolayca indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.


Yukarıdaki işlemleri programsız yapmak isteyenler için bir yöntemden bahsedeceğim. Bu yöntemde bir site üzerinden torrent linklerini nomal olarak bilgisayarımıza indireceğiz. Site için linke tıklayınız. Açılan sayfadan ilgili yere bilgisayarımıza indirdiğimiz torrent dosyasını veya direkt olarak bağlantı adresini göstereceğiz. Daha sonra site bize v.10.exe adlı bir programcık indirmemizi isteyecektir. 

NOT: Bu işlem aşamasında endişelenmenize gerek yok. Her hangi bir art niyetli işlem geçekleşmiyor. Daha sonra ise indirdiğimiz v.10.exe dosyasına tıklıyoruz ve bu program yardımıyla dosyayı indiriyorsunuz.

Unutmadan programcık sadece o indirme ile ilgili, bu yüzden indirme işlemi bittiğinde onu silebilirsiniz. Başka torrent dosyalarında işe yaramaz. Bu dosya indirme işleminden sorumlu olacağı için antivirus programınızın veya firewall’unuzun bunu engellememesi gerekmektedir. Bu izinleri de onayladıktan sonra, programcık dosyayı ufak pencerede bilgisayarınıza indirmeye başlayacaktır.

İndirdikten sonra yapmanız gereken “seeding” olayını ise atlamamanızı öneriyorum. Bu işlemle sizde olan dosyayı başka bilgisayarların da çekmesine izin veriyor, dolayısıyla mevcut döngüye katkıda bulunuyorsunuz. Bu döngüde yer almadan sadece yararlanmak ise torrent sitelerinin sizi adınıza vereceği kötü bir not olması dışında başka bir işlem yoktur.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: