Resimdeki Yazıyı Başka Yerlerde Kullanmak

Resimdeki Yazıyı Başka Yerlerde Kullanmak

Sevgili Arkadaşlar;

İnternet'te birçok resim üzerinde çeşitli sebeplerle yazılar yazılıyor ve sizde bu yazıları almak istiyorsunuz. Bir türlü yazıyı alamıyor ve resme bakarak yazmaktan başka çare yok diyorsanız size bazı yöntemler göstereceğim. Yani resimdeki yazıyı almak yada bir başka deyişle resim üzerindeki yazıyı kopyalamayı iki farklı yol ile anlatacağım. İlk yol basit kopyalamalar için işinizi görecektir, ancak daha doğru sonuçlar almak isterseniz ikinci yolu öneriyorum.



1. Yöntem : Google Chrome tarayıcı kullanıyorsak resimdeki yazıyı kopyalama görevini başarıyla yerine getiren bir eklenti mevcut. Bu eklentimiz “Project Naptha” ve Google Chrome dışındaki tarayıcılarda yer almıyor ve belirtmekte fayda var Project Naptha offline olarak yani internet bağlantımız olmadan çalışmıyor ayrıca eklenti tamamen ücretsiz olmasına karşın Türkçe karakterlerde hata yapabiliyor.

Aşağıdaki adımları takip ederek resimlerdeki yazıyı kolayca kopyalayabilirsiniz.

Adım 1 : Project Naptha eklentisini buradan indirin ve kurun.

Adım 2 : Şimdi herhangi bir sayfada yazısını kopyalamak istediğiniz resim üzerine gelin, artık resimler üzerindeki yazılar seçilebilir duruma gelecektir.

Adım 3 : Şimdi seçime sağ tıklatın ve yazıyı kopyalayın. Artık istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.

2. Yöntem : Eğer Google Chrome kullanmıyorsanız, bu işlemi offline yapmak istiyorsanız yada en önemlisi daha doğru sonuçlar almak ve daha uzun yazılar kopyalamak istiyorsak GTText programını kullanabiliriz.

Adım 1 : Buradan GTText programının son sürümünü indirin ve kurun.

Adım 2 : Yüklemenin ardından GTText programını çalıştırın, Türkçe dil eklentisi hazı gelmediğinden File menüsünden Preferences bölümün gelin ve buradan Add language deyin. Açılan pencerede menüyü genişletin ve Turkish Language dosyasını seçip Install diyerek yüklemeyi tamamlayın. Daha sonra GTText`e dönün File -> Preferences bölümünde dili “tur” olarak ayarlayın.

Adım 3: Şimdi hangi resim üzerindeki yazıyı almak istiyorsanız GTText programı ile o resmi açın.

Adım 4 : Açılan resim üzerinde taratıp almak istediğiniz kısmı seçin, seçiminizin ardından otomatik olarak tarayacak ve taranan kısımın önizlemesini gösterecek. Eğer hata varsa tekrar taraması için “Try Again” tuşuna tıklayın. İptal etmek için “Cancel”, taranan yazıyı almak için “Continue” tuşuna tıklayın.

Adım 5 : Artık kopyalanan içeriği herhangi editöre (Word, Excel, Metin Belgesi vs.) yazı olarak yapıştırabilirsiniz (CTRL+V).
 


Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: