Format Sonrası Ayarlar

Format Sonrası Ayarlar

Merhaba Arkadaşlar;

Sizlere bu yazımda bilgisayarımıza format attıktan sonra “ bilgisayar adı ” ve “ kullanıcı adı ”nı değiştirmenin kısa yöntemini anlatacağım. Neden bunu yapalım? derseniz. Bu sorunuza şu şekilde cevap vermeye çalışayım. Özellikle çok bilgisayarın bulunduğu ( bilgisayar laboratuvarı, İnternet Cafe, Ofiş, vb.) bir çalışma ortamında PC kurup daha sonra imajlarını diğer bilgisayarlara yüklüyorduk. Daha sonrasında ise tek tek “ Bilgisayar Adı ”nı ve “ Kullanıcı Adı ”nı değiştirmek için uğraşıyorduk. Diğer biri de akıllı tahtaların PC'lerini tek tek uğraşıyorduk. Bunun daha kısa bir yolu olabilir mi diye araştırdım ve sonunda bir yöntem buldum. Bu yöntem .bat uzantılı bir dosya hazırlayıp otomatik yapmasını sağlamak. Bunun için sadece PC başına gidip hazırladığım dosyayı çalıştırmam yeterli. Hepsi bu kadar.

.bat uzantılı Dosya Hazırlamak
.bat uzantılı dosya hazırlamak için boş bir not defteri dosyası açın ve içine 

wmic computersystem where name="%COMPUTERNAME%" call rename name="YENİ_BİLGİSAYAR_ADINIZ"
wmic useraccount where name='administrator' rename admin
yazmanız ve kaydet demeniz gerekmektedir. Daha sonra ise dosyanın uzantısını .txt değil .bat yapmalısınız. Böylece otomatik çalışan bir dosya olacaktır. Tıklayın ve ayarlarınızı değiştirsin. Bu arada bat dosyasını değiştirmek için üzerinde fare ile sağ tuş ve düzenle seçenekleri ile gerekli ayarları yapın ve kaydedin. 

Böylece birçok işlem yaparak yaptığınız “ Bilgisayar Adı “ değiştirme ve “ Kullanıcı adı “ değiştirme işlerini kısa ve hızlı yoldan yapabilirsiniz. Ayrıca daha ilerleyen zamanlarda IP, DNS, Ağ geçidi, Grup adı gibi ayarları değiştirme işlemlerini anlatacağım.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: