Sağ Tuşa Windows Defender Ekleme

Sağ Tuşa Windows Defender Ekleme

Sevgili arkadaşlar;
Sizlere bu yazımızda Windows'un kendisinin otomatik olarak kullandığı ve virüsleri ve trojenleri yakalamada birçok ücretli Antivirüs programlarından daha iyi sonuç veren Windows Defender uygulamasının sağ tuş menüsüne eklemeyi anlatacağım. Bu uygulama kullanışlı ve güzel bir ipucu.

Bunun için aşağıdaki adımları yapmanız gerekir.
1. Adım: Windows + R tuşlarına basın, karşınıza gelen “Çalıştır” kutucuğuna “regedit” yazıp “Tamam” seçeneğine tıklayın.
2. Adım : Karşımıza “Kayıt Defteri Düzenleyicisi” gelecektir. Sol bölümden “HKEY_CLASSES_ ROOT\Folder\Shell” yolunu izleyin.
3. Adım : “Shell” e sağ tıklayın, “Yeni” seçeneğinden “Anahtar” a tıklayın ve oluşturduğunuz yeni anahtara bitişik formda “WindowsDefender” adını verin.
4. Adım : Sol kısımdan “WindowsDefender” anahtarını seçin. Sağdaki boş alanda sağ tıklayın ve “Yeni” alt menüsünden “Dize değeri” ni seçin. Bu değere “Icon” adını verin. “Değer verisi” bilgisi olarak tırnak işaretleri olmadan “%Program Files%\\Windows Defender\\ EppManifest.dH” girin.
5. Adım : “Icon” değerini oluşturduktan sonra aynı alanda yine sağ tıklayın ve “Yeni” menüsünden “Dize değeri” ni seçin. Oluşturduğunuz değere “MUİVerb” adını verin, “Değer verisi” kutucuğuna ise “Windows Defender ile Tara” yazın.
6. Adım : Sol bölümden “WindowsDefender” anahtarına sağ tıklayın, “Yeni” alt menüsünden “Anahtar” ı seçin ve “Command” adını verin. Bu anahtarı görüntüleyin, sağ bölümdeki “Default” (Varsayılan) değere çift tıklayıp “C:Program Files\Windows Defender\MpCmdRun.exe” -scan -scant- ype 3 -SignatureUpdate -file %1” bilgisini “Değer verisi” kutucuğuna yazın ve “Tamam” a tıklayın.
Buraya kadar yaptıklarımız doğru ise işlemler tamamlandı, “Windows Defender ile Tara” seçeneğinin Windows Explorer sağ tuş menüsüne dahil edilmiş olması gerekiyor. Herhangi bir öğeye sağ tıklayıp oluşturduğunuz seçeneğe tıkladığınızda bir komut satırı penceresi belirecek ve tarama işlemi başlatılacaktır. Tarama sonunda taradığınız dosyada herhangi bir zararlı tespit edilmişse uyarılacaksanız, herhangi bir tehdit yoksa herhangi bir bildirim yapılmayacaktır.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: