Scratch Nedir ?

Scratch Nedir ?

Sevgili arkadaşlar;
Bu yazımda sizlere çocuklar, öğrenciler ve gençler için programlama yapabilme ve becerisini kazanma amaçlayan bir yazılımdan bahsetmek istedim. Bu yazılım ile kodlama bilmeden bile uygulamalar animasyonlar vb. çalışmalar yapabilirsiniz. İsterseniz başlayalım anlatmaya 

Scratch Nedir?

Kelime anlamı olarak; tırmalamak, keskin bir şeyle kazıyarak yüzeyini bozmak, kaşımak, tahriş etmek, (k. Dili): acele ile kötü bir şekilde yazmak veya çizmek gibi anlamlara geliyor.
MIT Medya Laboratuarında geliştirilen Scratch Logo programlama dilinin en gelişmiş örneklerinden birisidir.Scratch bir grafik programlama dilidir. Okuma-yazma bilen yada yeni öğrenmeye başlayan her çocuk Scratch’i kolaylıkla öğrenebilir.
Scratch ile çocuklar teknolojiyi çok daha akıcı bir şekilde kullanmayı ve teknoloji ile yaratmayı öğreneceklerdir. Çocukların kullandığı multi-medya araçlarının çoğu daha önceden başkaları tarafından yapılır ve bir paket olarak çocukların önüne gelir. Çocuklar multi-medya ürünlerini sadece tüketirler. 
Scratch çocukların kendi multi-medya tasarımlarını yapmalarını, karşılaştıkları gerçek hayat problemleri karşısında teknolojiyi kullanarak yaratıcı çözümler ortaya koymalarını ve kendilerini değişik şekillerde ifaderek 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarını sağlar.      
Scratch ile bilgisayar programı yazmak için kodların bloklar halinde üst üste ve yan yana bir araya getirilmesi gerekir. Çek-Bırak özelliği sayesinde Scratch ile programlama öğrenmek çok kolaydır.
Scracth ile resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebilir, kendi animasyonlarımızı, bilgisayar oyunlarımızı tasarlayabilir ya da interaktif hikayeler anlatabiliriz. Scratch programını, ücretsiz olarak scratch.mit.edu adresinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Bilgisayara kurma işlemi bittikten sonra şekildeki gibi bir ekranla karşılaşılır.

Scratch Yazılımı arayüzü kullanımı
Scratch eğitimi videoları için tıklayınız.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: