Online Ders Anlatımı Yapmak

Online Ders Anlatımı Yapmak


Sizlere bu yazımda Online olarak canlı ders anlatımı nasıl yapabilirsiniz bunu anlatmak istedim. Diyebilirsiniz ki bir çok yöntem var. Mesela facebook ve Twitter canlı yayın vb. gibi. 
Ben size Google nin sunduğu bu hizmetten bahsetmek istedim. Hem alt yapı meselesi hemde teknolojide en önde ve ücretsiz olanlardan biri olduğundandır. Neyse lafı fazla uzatmadan anlatmaya başlayayım.

Google tarafından geliştirilen bir anında mesajlaşma ve görüntülü görüşme platformu olan Google Hangouts kullanacağız. Hangouts On air ise on kişiye kadar dahil edebildiğiniz görüşmelerinizi ücretsiz olarak canlı yayınlama imkanı sunmasıyla ön plana çıkmaktadır. Canlı Hangouts’u kullanarak Google+ Ana Sayfanız ve YouTube kanalınız yoluyla başlatacağınız canlı ders anlatımlarını tüm dünyaya yayınlayabilirsiniz. Ayrıca yayının bir kopyasını düzenleyip paylaşabilirsiniz. Öğrenciler katılamadıkları dersleri daha sonra izleyebilirler.



Canlı Hangouts’u yayınlamak ilk önce bir YouTube kanalıolması gerekir. Mevcut bir kanalınız yoksa bir YouTube kanalı oluşturun. SMS yoluyla YouTube kanalınızı doğruladığınızdan emin olunuz.

Daha sonra ise Google+ profili veya sayfasıolmalıdır. Google+ profilinizin veya sayfanızın YouTube kanalınıza bağlı olduğundan emin olun. Yeni oluşturulan YouTube kanalları otomatik olarak Google+’ya bağlanır. Google+’ya bağlı olmayan bir kanalınız varsa bu kanalı bir Google+ profiline veya Google+ sayfasına bağlayabilirsiniz.  Ayrıca geçmişte bir Google+ profil yöneticisine bağlı olan bir kanalı yayınlamak için Google+ sayfanızı kullandıysanız sayfayı kendi YouTube kanalına bağlamanız gerekir.

Bir Canlı Hangout’un düzenleyicisi olarak yayınınızı ne zaman başlatacağınızı ve ona kimlerin katılabileceğini seçebilirsiniz. Yayınınıza katılanların mikrofon kontrolleri de sizin elinizde olacaktır.

Google hangout canlı ders Yayın sırasında sohbet butonuyla mikrofonu kapalı olan öğrencilerinizin sorularını yanıtlayabilirsiniz. Konuşmanızın bölünmesini engellemiş olursunuz ve öğrencileriniz konuyla ilgili sorularını konuyu bölmeden anında sorma imkanı bulurlar.

YouTube eklentisiyle yayınınız sırasında video izletebilir, videoyu durdurup üzerinde konuşabilirsiniz.

Yayın sona erdiğinde Google+ ana sayfanızın yanı sıra YouTube kanalınızda da yayınlanır. Buradan yayını düzenleyebilirsiniz. Yayının düzenlenen haline yayını paylaştığınız herkes ulaşabilir.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: