E-Ticaret icin Sanal POS Almak

E-Ticaret icin Sanal POS Almak

Merhaba Arkadaşlar;

E-Ticaret için bir site kurdunuz ve gerekli olan her şeyi tamamladınız. Tek yapmanız gereken müşterilerin ürün alırken kredi kartı ile ödeme yapmalarını sağlamak. (Sanal POS) Bunun için neler gerekli ne yapılmalı bilmiyorsunuz. İşte aşağıdaki yazımda sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Öncelikle kredi kartı ile ödeme almak için mutlaka ve mutlaka bir tüzel kişilik olmanız gerekmektedir. İster şahıs, ister limited şirketi olun önemli değildir. Kısacası vergi mükellefi olmak yeterlidir.

Vergi mükellefi iseniz kredi kartı ile ödeme almak için karşımıza iki seçenek çıkacaktır.

Birincisi Türkiye’deki bankalardan sanal POS almaktır. İsterseniz bunu biraz daha ayrıntılı anlatalım.

Öncelikle hangi banka veya bankalar ile çalışıyorsanız şubenize giderek müşteri temsilcinize Sanal POS başvuru yapıyorsunuz. Sizden gerekli evrakları talep edecek ve işlemlerinizi başlatacaktır. Fakat bilmeniz gereken ayrıntı var. Örneğin Bonus kart ile alışveriş yapan müşteriniz İş Bankasından aldığınız sanal pos ile taksitli işlem yapamaz. Eğer taksitli alışveriş yapmasını istiyorsanız her bankadan ayrı sanal pos almak gerekecektir. Yani tüm bankalara sanal pos başvurusu yapmanız gerekmektedir. 

Diyelim ki sanal pos için başvurdunuz. Bankalar sizden gerekli evrakları ister ve sitenizi incelemeye alırlar. İncelemede
  • SSL Sertifikasının olup olmadığına bakıyor. (Bazı bankalar 3D sanal poslarda gerek duymamaktadır.)
  • Bilgi sayfalarınıza bakıyor. (Hakkınızda, Satış Sözleşmesi, İptal İade Koşulları, Kargo ve Teslimat Bilgileri vs.)
  • Sitenizin satışa hazır ve ürünlerin girilmiş olmasına bakıyor.
  • Sitenizde Master Card ve Visa logolarının yer almasına bakıyor.
  • Kullanacağınız bankanın sanal pos modülü sitenizde yüklü olup olmadığına bakıyor.
  • Son olarak sipariş sırasında müşteriye Mesafeli satış sözleşmesi gösterilmesi ve onaylatılmasına bakıyor.
Eğer bu eksikleri tamamlamış iseniz ve banka Sanal POS'u kısa zamanda aktif ederek gerekli bilgileri iletiyorlar. Sizlerde bu bilgileri sitenizdeki sanal pos modülüne girerek satış yapmaya başlayabiliyorsunuz.

Yukarıda iki seçeneğimiz var demiştir. Şimdiye kadar birinci seçeneğimizi öğrendik. Şimdi sıra geldi ikinci seçenek olan yukarıda anlattığımız işlemleri bizim yerimize yapan aracı firmalar. Son yıllarda yaygın olmaya başlayan kredi kartı ile ödeme alma seçenekleri olan Payu, İpara ve İyzico. gibi aracı firmalar Pekala bu firmalar nasıl çalışıyor.

Bu firmalar ile ilk seçenekteki gibi her bankadan ayrı pos alma olayını ortadan kaldırıyor. Bizleri yüksek yıllık ödeme ve komisyon derdinden kurtarıyor. Ama banka poslarındaki avantajlardan yararlanamıyoruz. Örnekler anlatalım. İyzico ile anlaşma yaparak sitenizden kredi kartı ile satış yaparken size sunduğu avantajları anlatalım.
  • 6 Bankanın sanal posu ve bu bankalara taksitli satış seçeneği
  • Düşük Komisyon oranları
  • Bankalara ödediğiniz yıllık pos ücretini ödemiyorsunuz
  • Bunlara ekstra olarak sahtecilik kontrolü sağlamakta
  • Site içinden ödeme alabilmekte.Sanal pos gibi
  • ve İyzico nun bu işlemler için başlangıç ücreti istememesi
Diğer firmalarda buna benzer şartları sağlamaktadır. Bu firmalar ile çalışmak için gerekli işlemler aşağıda anlatayım. Sitemizi kurduk ve her şey hazır olduğunu kabul ederek ilk önce İyzico ya üye oluyoruz. Bizden bazı evraklar isteyecekler. Bu evrakları gönderiyoruz ve süreci başlatıyoruz. Yaklaşık 1-2 hafta içinde değerlendirme sonuçlanır ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

E-ticaret için Sanal POS almak bu kadar kolay ve pratiktir. Umarım işinizde bol bereketli kazançlar sağlarsınız. Faydalı olmuştur dileklerimle...
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: