Wordpress Siteniz icin Mutkala Olmasi Gereken Eklentiler

Wordpress Siteniz icin Mutkala Olmasi Gereken Eklentiler


WordPress alt yapısına sahip bir web sitesi yaptınız. Daha sonrasında ise sitenizin performansı ve işlevselliğini nasıl sağlayacağınızı bilmiyorsanız size işinize yarayacak olmazsa olmaz eklentilerden bahsedeyim. Göreceksiniz bu eklentiler ile siteniz daha güzel, hızlı ve işleve sahip olacaktır. İşte sizler için derlediğim eklentiler;

WP-Optimize

Bu eklentiyle veritabanında ki gereksiz verileri temizleyebilirsiniz. Bu sayede veritabanını şişirmeden gereksiz bilgilerden arındırarak veritabanı optimizasyonunu sağlamış olursunuz.

Gzippy

Bu eklentiyle sayfa hızınızı artırabilirsiniz. HTML sayfalarınızı sıkıştırarak sitenizin çok daha hızlı bir şekilde açılmasını sağlamaktadır. Site hızı SEO açısından oldukça önemli bir etkendir. Bu yüzden kurulmasını şiddetle tavsiye ederim.
W3 Total Cache

Bu eklenti de Gzippy eklentisiyle aynı görevi görmektedir. Site hızınızı bu eklenti ile artırabilirsiniz. Sitenizin performansı için oldukça önemli bir eklentidir.

All in One Seo Pack

Bu eklentide isminden de anlaşılacağı üzere bir SEO eklentisidir. Bu eklenti SEO eklentileri arasında ki en yaygınolanıdır. Sitenizin SEO optimizasyonunu çok fazla uğraşmadan sizlere kurulum ile sağlayan bir eklentidir. En yaygın olmasının sebebi de budur. SEO hakkında bilginiz olmasa bile bu eklentiyle sitenizin SEO ayarlarını düzgün bir şekilde sağlayabilirsiniz. Bu eklentiyi de kurmanızı şiddetle tavsiye ederim.

CSS Sprite for Google PageSpeed

Bu eklentiyle de sitenizin hızını artırabilirsiniz. Burada CSS Sprite yöntemi kullanılarak sitenizdeki resimleri birleştirip tek bir resim haline getirir. Bu sayede birden fazla resim isteğinde bulunulmadan tek resim üzerinden koordinatlar belirtilerek bütün resimler gösterilir. Bu yüzden sitemiz çok fazla Http isteğinde bulunmadan daha hızlı açılacaktır. Bu yöntemi kullanmanız için sadece tek yapmanız gereken CSS Sprite for Google PageSpeedeklentisini kurmanızdır.

WP-Mail-SMTP

Bu eklenti ile SMTP mail ayarlarınızı yapabilirsiniz. Bu ayarlamaları yaparak form veya farklı mail eklentilerini kullanabilirsiniz.

Facebook Thumb Fixer

Yazdığınız blog yazılarını Facebook ile paylaştığınızda öne çıkan görseller bazen hatalı olabiliyor. Bu öne çıkan görselin hatalı olmasının nedeni paylaşım yapılırken sitenizdeki bir görsel veya yazınızın içindeki bir görseli kullanmasıdır. Bu şekilde yazınızla ilgili veya ilgisiz bir görsel ön plana çıkabilir bu da yazınızın hitini düşürebilir. Bu hatayı önlemeniz için bu eklentiyi kurmanız gerekmektedir. Bu eklentiyi kurduktan sonra artık seçtiğiniz öne çıkan görsel Facebook paylaşımında kullanılacaktır.
Easy Plugin for AdSense
Bu eklenti ile Google Adsense reklamlarınızın ayarlamalarını kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Reklamlarınızı sayfalarınıza ve yazılarınıza defalarca eklemek zorunda kalmayacaksınız. Aynı zamanda reklamlarınızın konumlarını basit bir şekilde belirleyebilirsiniz. İstediğiniz ayarlamaları yaptıktan sonra artık her sayfanıza ve yazınıza otomatik bir şekilde ekleme yapacaktır. Tek yapmanız gereken Easy Plugin for AdSense eklentisini kurup etkinleştirmektir.

Contact Form 7

En çok tercih edilen form eklentisidir. Bu eklenti ile kendi iletişim formlarınızı hızlı ve kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz.
WPBakery Visual Composer

Bu eklenti ile temaların demoların da gördüğünüz görünümleri daha hızlı ve kolay bir şekilde tasarlayabilirsiniz. Eklenti sizlere sağlamış olduğu shortcodes yapısıyla işlemleri daha basit hale getirmektedir. Kullandığınız kısa kodlar ile sayfalarınızı çok basit bir şekilde tasarlamanızı sağlar.

Akismet

Bu eklenti WordPress’in kurulumuyla beraber zaten gelmektedir fakat etkinleştirilmesi gerekilmektedir. Akismet, sitenizden spam yorumları yani istenmeyen yorumlardan koruyan bir eklentidir. Bu eklentiyi etkinleştirmenizle beraber artık spamlardan korunabilirsiniz.

AccessPress Social Share

Bu eklenti ile sayfalarınıza ve yazılarınıza sosyal ortamların paylaş butonlarını ekleyebilirsiniz. Eklentiden paylaşılmasını istediğiniz sosyal ağları seçip ayarlamalarınızı yapabilirsiniz. Etkinleştirdiğiniz de otomatik bir şekilde her sayfanıza ve yazınıza paylaş butonları eklenecektir.

WP-PostViews

Bu eklenti ile yazılarınızın kaç kere görüntülendiğini kullanıcılarınıza gösterebilirsiniz. Bu bilgi ile kullanıcılarınız yazılarınızın popülerliği hakkında bilgi sahibi olacaktır. Bu da sitenizin daha çok hit almasını sizlere sağlayabilir.

Duplicate Page

Bu eklenti ile sayfalarınızı kopyalayabilirsiniz. Bir sayfa yapısını birden fazla yerde kullanacak iseniz ve her seferinde ayarlamalarını yapmak istemiyorsanız bu eklentiyi kurup belirlediğiniz tasarımı kopyalayarak her seferinde aynı düzenlemeleri yapmadan küçük değişiklikler ile yeni sayfanızı oluşturabilirsiniz.

Slim-stat Analytics

Bu eklenti ile siteniz hakkında detaylı bir analitik bilgisine erişebilirsiniz. Hangi kullanıcının o anda hangi aygıttan girdiğini, hangi sayfada olduğunu, hangi anahtar kelimesi ile sitenize geldiğini, kullanıcın ip adresini, ne kadar süre ile sitenizde durduğunu vb. gibi bilgileri sizlere sunar. Bu bilgilere erişmek için tek yapmanız gereken Slim-stat Analytics eklentisini kurmanızdır.

Daha birçok eklenti bulunmaktadır. Sizler için kullandığım ve işinize yarayacağını düşündüğüm WordPress eklentileridir. Umarım işinize yarar.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: