Eğlenceli ve Etkileyici Videolar Hazırlama

Eğlenceli ve Etkileyici Videolar Hazırlama


Bu yazımda sizlere eğlenceli ve etkili video hazırlanmak hakkında kısa bilgi vereceğim. İnternet'te, televizyonda veya birçok yerde gördüğünüz birbirinden güzel reklam, tanıtım, sunum videoları hazırlamak için kullanılan video hazırlama, montajlama programları ( After Effect, Sony Vegas vb.) bulunmaktadır. Ben sizlere bu bilinen yazılımlardan daha kolay ve pratik bir uygulama anlatacağım. Aynı zamanda bu uygulama bilgisayarınızda az yer kaplamakta ve sizleri yormamaktadır.
Bu yazılım ile etkili tanıtımlar, introlar, eğitim, reklam videoları ve daha birçok eğlenceli şekilde hazırlayabilme olanağı sunmaktadır.

Merak ettiniz değil mi bu yazım nedir diye. Sabırsızlan mayınız. Anlatacağım. Aşağıda program hakkında kısa bilgiler bulunmaktadır. Yazının sonunda uygulama ile ilgili linkler bulunmaktadır.

Daha Etkileyici Tanıtımlar
Bu yazılımı diğer programlardan farklı kılan uygulamanın arayüzünün sade ve etkileyici yapısı ile video düzenlemek zevkli hale gelmesidir.

Geniş Kütüphane seçeneğine sahip olmasıyla eğlenceli videolar hazırlanması
Kütüphanede aradığınız hemen hemen her şey mevcut. Örneğin bir araç resmi mi lazım. Arama bölümüne “car” yazıp istediğiniz araba örneklerinden birini alıp bunu kullanabilirsiniz. Bunu yanı sıra kendi resimlerinizi de yükleyip bunların çizimlerini alabilmeniz mümkün.

Kullanımı kolay ve Düzenlenebilirliği ile ön planda
Diğer programlara göre çok sade tasarıma sahip olması. Tam aksine katman sıralamaları belli, her katmana özel süre ayarlaması yapılabilmekte ve bu katmanların her birini istediğiniz standarta getirmeniz mümkün.

İlgili Animasyon Katmanlara Efekt Uygulayabilme
Her katman için, Photoshop’tan bilinen, gölgelendirme, ışıma efektleri ve kabartma tarzı efektler verebilmeniz mümkün. Yazısal animasyonlara değişik bir hava getirmektedir. 

Farklı ve Kaliteli Format Seçeneği
Videolarınızı hızlı bir şekilde Render (derleme) edebilirsiniz. İsteyenler mov, flv, avi gibi dosya formatında çıktıya sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca videolarınızı doğrudan Youtube hesabınıza aktarmakta mümkün. Sadece Youtube hesabınız ile ilgili programda bağlantılı olmanız gerekmektedir.

Müzik Kütüphanesinde geniş arşiv bulunmaktadır.
Bana göre diğer programlardan artı ve en güzel özelliklerinden biri de müzik kütüphanedir. Bu programda müzik sıkıntısı yok. birçok müzik programda default(varsayılan) liste olarak kayıtlı bulunmaktadır. Yani videoların alt zeminine müzik yerleştirip, müzikli videolar kolay ve hızlı Render edebiliyor ve kaydedebiliyorsunuz.

Bana göre kısacası;

Sparkol VideoScribe animasyonlu beyaz tahta programı diyebileceğimiz program ile harika çalışmalar ortaya koyabilirsiniz. Ben en çok reklamlarda v.s gördüğünüz bu elle yazı yazma animasyonunu tavsiye edebilirim. Programın gelişmiş özellikleri sizin fikirlerinizle birleştiğinde okulda öğrencilerinize güzel animasyon çalışmaları hazırlayabilir veya hazırlatabilirsiniz.
Kaliteli ve eğlenceli videolar hazırlamak ve düzenlemek artık çok kolay diye düşünüyorum.
Uygulamayı bilgisayarınıza indirdikten sonra kendi sitesinden ücretsiz kayıt olunuz ve daha sonrasında mailinize gelen aktivasyon linkine tıklayarak üyeliğinizi aktif hale getiriniz.

Bu uygulanın adı Sparkol Videoscribe. Uygulamayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

İlerleyen zaman dilimlerinde Sparkol Videoscribe hakkında video dersleri yayınlanacaktır. 

Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: