Web Tasariminda Photoshop Eklentileri

Web Tasariminda Photoshop Eklentileri

Adobe tasarım uygulamaları özellikle Photoshop ilk önde gelen firmadır. Eski tasarımcıları genelde Corel kullanıyorlardı. Fakat gelişen teknolojik gelişmeler Corel yerine Adobe Firmasına her türlü tasarımın yapıldığı ve birbiriyle girift olarak çalışmaya imkan sağlaması en büyük tercih nedeni oldu.
Sizlere web tasarımı yaparken çok işinize yarayacağını düşündüğüm eklentilerden bahsetmeye çalışacağım. Bu eklentiler mobil uygulamalardan tutun grafik baskı işlerine kadar birçok alanda kullanabilirsiniz.

Craft

Bu eklenti birçok farklı özelliğe sahip bir eklenti kütüphanesi diyebileceğimiz el işçiliği yapılan eklentidir. Bu eklenti ile tasarım eksizler, çeşitli prototipler tasarlayabilir, çeşitli demo içerikleri otomatikleştirme ve tasarım kaynaklarını otomatik olarak buluta dönüştürebilirsiniz.
Bu eklenti ücretsiz ve kendi açıklamalarına göre hep ücretsiz kalacaktır. Birçok profesyonel web tasarımcıların özellikle çeşitli işler ile ilgili demo ve eskizler hazırlayanların en popüler ve bilinen Photoshop eklentileri arasındadır.

Fontea

Fontea ile yüzlerce Google yazı tipini ücretsiz olarak seçebilirsiniz. Bunlar web sitelerinize gömülebilir, bu yüzden herhangi bir proje için mükemmeldir. Ve hiçbir şey indirmeden farklı stiller arasında hızlıca geçiş yapabilirsiniz. Daha önce yazdığımız Photoshopta Google Fontlarını Kullanmak yazımızı okuyabilir ve daha fazla ayrıntılardan faydalanabilirsiniz. Fontea tam olarak web tasarımcılarının önceden yüklenmiş font ailelerine güvenmeden güzel tipografi oluşturmasına yardımcı olmak için kullanılabilir.

AI2Canvas

Web SVG ve HTML5 Canvas parçaları ile yapabileceğiniz çok şey vardır. Bilindiği üzere SVG'leri dışa aktarma yaparken bunları diğer yerlere aktarırken kodlama için zaman kaybına sebep olabiliyor. İşte bu AI2Canvas eklentisi kolaylıkla İllustrator uygulaması ile otomatik hale getirebilirsiniz.
Daha fazla bilgi edinmek için demo videoya göz atmanızda fayda var.

Copio

Photoshop'ta bir katmanı kopyalamak isterseniz ya Ctrl+J, Kopyala-Yapıştır, yada her zamanki gibi en alttaki bir düğmeyi tıklatarak yaparız. Fakat başka bir dosyaya aktarmak veya kopyalamak biraz uğraştırmaktadır. Tek tek seçmek, mouse ile seçim yapılır ve daha birçok işlemden sonra asıl işlem yapılır. 
İşte ücretsiz olan Copio ile tüm bunlar için bu kadar uğraşmaya gerek kalmadan diğer Photoshop dosyalarına taşıma yapılabilir. Sadece Copio'nun klavye kısayollarını kullanarak katmanı seçip kopyala / yapıştır yapmamız yeterlidir.

Composer

Adobe Photoshop ile çeşitli projelerde maketler ve demolar hazırlıyorsanız harika bir eklentidir. Bu eklenti ile arayüzleri farklı renkler, kullanıcı durumları tek bir çalışma üzerinde ayarlayabilirsiniz.
Composer katman derlemelerini bir sonraki seviyeye taşır. Bu eklenti, tüm katman derlemelerinde benzer öğeleri güncellemenizi sağlar, böylece bunları tek tek yapmanız gerekmez.
Bir örnekle anlatmak gerekirse diyelim ki dört farklı katman kompozisyonunun sol üst köşesinde bir logonuz var. Onu merkeze taşımak istiyorsun. Geleneksel olarak, her katman için dört kez ekrana sürüklemeniz gerekir. Ama Composer ile tüm katmanları seçin ve logoyu taşıyın. işte bu kadar.

Cut&Slice Me

Apple Retina cihazları için mobil uygulama tasarlarken harcanan emek artabiliyor. Çünkü bu cihazlar için ayrı ayrı gereksinimlere ihtiyaç olabiliyor. Bunları aşabilmek için responsive özelliklere göre tasarım yapabilirler.
Bunun yerine Cut & Slice Me eklentisini kullanarak uygun boyutta ve düzgün adlandırılmış görüntülerle dışa aktarma işlemini otomatikleştirebilirsiniz. Yapmamız gereken sadece hangi aygıtları desteklemeniz gerektiğini seçmektir. Eklenti bizim yerimize otomatik geri kalanı hallediyor.

PS Pen Panel

Photoshop bir vektör düzenleme uygulaması olamamasına rağmen (bunun yerine illustrator var.) web için vektör öğeleri tasarlamanın en iyi yollarından biri olarak kullanılmaktadır. Photoshop kullanırken en büyük problem genellikle farklı kalem araçları arasında geçiş yapmak.
İşte bu problemi ortadan kaldıracak olan ücretsiz olan PS Pen Paneli aynı Illustrator daki gibi kullanılabilecektir. Yani Photoshop'ta vektör tasarım işi yapanların işine çok yarayacaktır. Unutmadan bu eklenti %100 ücretsizdir.Ama free olarak indirmek için sizden ödeme paneline bağlanmanızı ve indirmenizi ister. Sizlerden her hangi bir ücret almaz.

HTML Block

Photoshop ile yaptığınız web tasarımlarını önce dışarıya aktarıyor ve kod editörlerinde ise bu öğeleri kodlar ile tasarlıyorduk. Ücretsiz olan bu eklenti ile Photoshop'taki öğeleri kodlar ile dönüştürmenize izin verir. Bu eklenti ile butonlar, menüler ve CSS içeren sütunlar oluşturmak çok kolaylıkla yapılabilmektedir. Kısacası yukarıdaki işlemin tersi diyebiliriz.
Umarım faydalı olmuştur. Sizlerinde web tasarımı için kullanılabileceğini düşündüğünüz eklentiler, görüş ve önerilerinizi yorum bölümünde bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: