WordPress için Facebook Dashboard Widget Eklentisi

WordPress için Facebook Dashboard Widget Eklentisi


WordPress alt yapısına ait bir siteniz var ve aynı zaman da Facebook üyesi iseniz sizin işinize yarayacağını düşündüğüm eklentiden bahsetmek isterim. Bu eklenti; “facebook-dashboard-widget” adında bir eklentidir. Kullanımı oldukça basit olmakla birlikte wordpress sitenize kurmanız da gayet basittir. Eklentiyi kurduktan sonra Facebook hesaplarınızıdaki hareketleri WordPress yönetici panelinden de kontrol edebilme imkanına sahip olacaksınız.

Sitenize yönetici paneline giriş yaptığınızda anasayfada gösterilen Facebook RSS bilgisinden hareketleri takip ederek gerekli işlemleri yapıyorsunuz. Eklentiyi kurup aktif ettiğinizden itibaren Yönetim panelinin ana sayfasında yani WordPress haberlerinin geldiği bölümde facebook ile ilgili bölümleri takip edebileceksiniz.

Eklentinin Kurulumu için; İndirdiğiniz dosyayı sıkıştırılmış dosya halinden klasör haline getirin. Daha sonra sitenizin dosya yöneticisinden veya FTP bağlantısı kurarak wp-content/plugin bölümüne klasörü yükleyin. En son ise Yönetim panelinden eklentiyi aktif duruma getirin.

Kurulum işlemi ve aktive ettikten sonra tek kalan işlem yönetici panelinden ayarlar menüsüne tıklamaktır. Karşınıza gelen bölümden “Facebook Dashboard Widget” sekmesini seçin gerekli ayarlar buradan yapın.

Bu eklentiyi elde etmek için eklentiyi hazırlayan Chris Chrisostomou üzerinden veya internet üzerinde “Facebook Dashboard Widget” araması yapın ve oradan elde edebilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünde bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: