Unutulan Hesapları Bulmak ve Temizlemek

Unutulan Hesapları Bulmak ve Temizlemek

Merhaba Arkadaşlar;
Günümüzde İnternet çok yaygın kullanılıyor ve bununla beraber bilgi çöplüğü meydana gelmektedir. Birçok kullanıcı kullanıcı adı, e-mail adresini vb. bilgileri ya şifresini unutuyor yada gerekli bilgileri hatırlayamıyor. Daha sonrasında ise yeniden alabiliyor. İşte bu yazımızda sizlere unutulan veya bilinmeyen hesapları tespit edeceğimizi ve onları temizlemeyi anlatacağım.
Bilgi çöplüğündeki eski bilgiler silinmediği için malesef bilgi çöplüğüne yeni bir veri daha ekleniyor. Sizlerinde İnternet ortamındaki birçok web sitesinde birçok hesabınız veya üyeliğiniz olabilir. Zaman geçtikçe bunlar artmakta ve birçoğu kullanılmamaktadır. Örnek verecek olursak birçok sosyal medya hesabı (facebook, twitter, instagram vb.) gibi. Bu hesaplarımızın bir çoğunu hatırlamıyoruz bile. "Ne olacak kalsın, bir zararı mı var" diyebilirsiniz. Fakat unutmayın bilgi kirliliğinden başka bir işe yaramıyor ise onların tespiti ve temizlenmesi gerekir. Belki de güncellenmeyen sayfalardaki özel bilgiler, kötü amaçlı kişilerin eline geçebilir ve dönülmez sıkıntılara yol açabilirler. 
Birinci yol ve bana göre uzun zaman alacak olan kullanılmayan hesapların Google‘da bu konuyla ilgili çözümlere ulaşmak ve tek tek temizlemektir. Buradaki sıkıntı hangi sitede ne hesabının olup olmadığını bilmeniz gerekir. Aksi takdirde ciddi sıkıntılı bir süreç sizi bekler.
İkinci yol ise bizlere bu işimizi yapmamızda yardımcı olacak olan sitelerden yararlanmaktır.

İlk önce Unutulan Hesaplarımızın Tespitini Yapmak

Daha önce kayıtlı olduğunuz ve unuttuğunuz hesap var mı? yok mu? bunu tespit etmemiz gerekir. Bunu da namechk.com adresinden bulabiliriz. Bu siteye girdiğimizde arama bölümünden ad soyad veya özel kullandığımız bir isim varsa bunu girerek arama yapmaktır. Daha sonrasında karşımıza kayıtlı olduğumuz hesapları koyu renkli olarak gösterecektir.


Tespit edilen hesapların Kaldırılması (Silinmesi)

Web ortamındaki hesaplarımızı bulduktan sonra bunları temizlemek (kaldırmak veya silmek) için accountkiller sitesinden faydalanacağız. Siteyi açtığımızda birçok hesap hakkında bizlere nasıl kaldırılacağı hakkında bilgiler vermektedir. Birçok site hakkında direk kaldırma linkleri ve yönergeleri vermektedir.

E-mail Adresinden Hesapların Tespiti ve Temizlenmesi

Hesapları alırken kullandığınız ad soyadı üzerinden değilde e-mail üzerinden yapmak isterseniz yardımcı olarak deseat.me sitesini kullanacağız. Site bütün hesapların silinmesi için olanak tanımasa da birçoğu hakkında işlem yapmanıza olanak sağlıyor.
Diğer bir seçeneğiniz olan ve belki de bana göre en kolay yoldan yapmanıza olanak sağlayan justdelete.me sitesidir. Bu siteye girdiğinizde popüler olan sitelerin listesini göreceksiniz. Arama sonrasında sizlere hesaplardan silmek için zorluk derecelerini renkler ve yazı ile göstermektedir. Kolay (yeşil renk), zor (kırmızı renk), imkansız (siyah renk) şeklinde sunuyor.
Aşağıdaki videodan nasıl yapıldığını izleyerek yapabilirsiniz.

Kısacası yukarıda anlattığımız yöntemlerden istediğiniz ile web ortamında daha önceden aldığınız hesaplarınızın tespitini ve silmek istediklerinizi nasıl yapacağınızı anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi belirtmeyi unutmayınız.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: