Chrome eklentilerini Edge Tarayıcında Kullanma

Chrome eklentilerini Edge Tarayıcında Kullanma

Google Chrome eklentilerini diğer tarayıcılarda kullanabilrisiniz. Bunun için kullanacağınzı tarayıcının Chromium tabanlı tarayıcısı olması gerekmektedir. 

Birçok bilgisayar veya mobil kullanıcısı Google Chrome tarayıcısını eklentileri veya eklenti seçeneklerinin çok fazla olmasından dolayı kullanır.

Windows 10, macOS ve mobil cihazlar için piyasaya sürülen yenilenen Edge tarayıcısı, aynı zamanda Chromium projesinin altyapısını kullanıyor ve Chrome Web Mağazası’nda yer alan tüm eklentileri destekliyor.

Bu yazımızda Edge tarayıcısında Chrome uzantılarını nasıl kuracağınızı anlatmaya çalışacağım. Tarayıcıya Microsoft’un kendi eklenti mağazasından eklenti yüklemek kolay diye anlatmıyorum ve sadece Chrome eklentilerinin nasıl kurulacağını anlatacağım.

Chrome eklentileri Edge tarayıcısına yükleme

  • Yenilenen Microsoft Edge tarayıcısını açın.
  • Tarayıcı açıldıktan sonra sol üst köşede yer alan yatay üç noktaya tıklayın.
  • Açılan menüde “Extensions” / “Eklentiler” linkine tıklayın.
  • Microsoft Store linklerine tıklayarak size Microsoft tarafından sağlanan eklentileri normal ve basit kurulum yönergeleri ile yükleyebilirsiniz.
  • Google Chrome eklentilerini kurmak için yapmanız gereken tek şey aşağıda yer alan “Allow extensions from other stores.” seçeneğine tıklayarak aktifleştirmeniz gerekiyor.
  • Seçeneği mavi duruma getirdiğiniz zaman ekrana onay kutucuğu çıkıyor, yapmanız gereken mavi renkteki “Onayla” düğmesine tıklayıp izin vermek. Artık başka eklentileri yükleyebileceksiniz.
  • En son olarak Google’ın Chrome Web Mağazasına giderek istediğiniz eklentiyi yükleyebilirsiniz, böylelikle Chrome’da çok severek kullandığınız eklentileri yeni Edge tarayıcınızda kullanabilirsiniz.


Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: