ZorinOS İşletim Sistemi ile Mutlaka Tanışın

ZorinOS İşletim Sistemi ile Mutlaka Tanışın

Merhaba sevgili arkadaşlar;

Sizlerle yeni tanıştığım bir işletim sisteminden bahsetmek istiyorum. Bana göre çok performanslı ve alışık olduğumuz Windows 7 arayüzüne benziyor.

Zorin OS şirketi tarafından geliştirilen Zorin OS işletim sistemi, bilgisayar kullanıcılarını, özellikle şirket sahiplerini çok sevindireceğe benziyor.

Lisans sıkıntısı olmayan bu işletim sistemi, çok düşük özelliklere sahip bilgisayarlarda çalışabilecek kadar az kaynak tüketiyor. Linux tabanı üzerine geliştirilen bu işletim sistemi, Windows'un ikiz kardeşi gibi.

Bir Windows kullanıcısı olarak Linux'u denemek istiyorsanız ancak değişiklik sizi korkutuyorsa tam size göre bir Linux dağıtımı var. "Zorin OS" ile kendinizi Windows'da gibi hissedebilir, Linux dünyasına adım atabilirsiniz.

Ubuntu tabanlı Zorin OS, tarayıcı olarak Google Chrome ile geliyor ve başlangıç için neredeyse her şeye sahip. Medya çalıcısı olarak Banshee'yi kullanan işletim sistemi, bir e-posta istemcisi ve anında mesajlaşma yazılımı da sunuyor. Ofis paketi LibreOffice ve fotoğraf düzenleme yazılımı GIMP, Zorin OS ile yüklü geliyor.

"Windows gibi görünür, Windows gibi çalışır ama Linux'dur" sloganına sahip Zorin OS'da Wine ileWindows uygulamalarını da çalıştırabilirsiniz. Dağıtım çeşitli sürümlerle indirmeye sunuluyor. Düşük sistem özelliklerine sahip bir bilgisayarınız varsa bu bağlantıdan Lite sürümünü indirebilirsiniz. Aksi halde aşağıdaki bağlantılar yoluyla "Core" adı verilen standart sürümü indirebilirsiniz.

Zorin OS işletim sistemi hakkında daha fazla şey öğrenmek için aşağıdaki videoyu seyredebilirsiniz.

Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: