Microsoft'tan Ücretsiz Online Yazılım Okulu

Microsoft'tan Ücretsiz Online Yazılım Okulu



Açık Akademi, Microsoft Türkiye ile Garanti Bankası’nın desteği ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın katkılarıyla hayata geçirilen, Türkiye’nin ilk ve tek herkese açık, ücretsiz online uygulama (yazılım) geliştirme okuludur. Açık Akademi, her yaş ve gruptan yazılım geliştirmek isteyen, bu konuda isteği olan herkese açıktır. Proje ile hem kendi imkanlarıyla yeteneklerini geliştirmeye çalışan kişilere, hem de yazılım geliştirmeyi iş olarak benimsemiş olan kişilere ulaşmak amaçlanmış.


Üç farklı eğitim seviyesinin bulunduğu Açık Akademi’den, hem uygulama geliştirmeye başlamak isteyenler, hem de profesyonel anlamda uygulama geliştiren profesyoneller faydalanabiliyor. Yazılım dünyasının ihtiyaç duyduğu pek çok farklı kademeden işgücünün oluşturulmasına katkı sağlayacak olan Açık Akademi katılımcılarına kendilerini geliştirebilecekleri bir fırsat penceresi sunuyor.


Açık Akademi’den hem yazılım geliştirmeye hevesli ve başlamak isteyen, hem kısmen de olsa yazılım geliştirme anlamında bilgi sahibi olan hem de profesyonel anlamda yazılım geliştiren ancak Microsoft teknolojilerini yakından takip etme imkanı olmamış yazılım geliştirme profesyonelleri faydalanma imkanı bulabileceklerdir.

Açık Akademi’nin hedefi:
► Uygulama geliştirme konusunda eğitim veya kurs olanağı bulamayanları geleceğin mesleğine hazırlamak
► Türkiye’nin girişimci ekonomisine katkı sağlamak
► Gençlerin uygulama pazarında kendilerine yer edinmeleri için yeterlilik kazanmalarına yardımcı olmak
► Sosyal medyayı en fazla tüketen toplum olan Türkiye’yi, sosyal medyada en çok üreten topluma dönüştürmek.





Açık Akademi’de eğitim alıp seviyeleri başarıyla tamamlayanlar ise katılım belgesi almaya hak kazanacak. Açık Akademi’den mezun olan kullanıcılar geliştirdikleri uygulamaları Windows Phone, Windows 8 ve Windows Azure uygulamalarının yer aldığı Marketplace platformları üzerinden satabilme imkânı bulacak.

Açık Akademi'yi Facebook ve Windows Live hesabınızla ya da doğrudan kayıt formu üzerinden bir hesap oluşturarak anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Adres: http://www.acikakademi.com


Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: