Windows 7yi USBden Kurun
Sevgili Arkadaşlar;

Windows 7 işletim sisteminizi bilgisayarınza kurmanız için CD-DVD gerekmemektedir. Örneğin Netbook'larda CD/DVD-ROM olmadığından bu yöntemi kullanabilirsiniz. Ayrıca USB okuma hızı CD okuma hızından yüksek olduğu için daha hızlı kurulum yapabilirsiniz.

İnternetten USB bellekten Windows kurulumu hakkında bir kaç başlık okumuşsanız, çeşitli komutlar (DISKPART vs.) ile önce USB belleği kuruluma hazırlamak gerektiği görebilirsiniz. Fakat benim anlatacağım yazılım ile Windows 7 USB kurulum belleğini hazırlamak çok kolay olacaktır.

A Bootable USB isimli küçük uygulama hem ücretsiz hem de kurulum gerektirmemektedir. Kurulumun yapılacağı USB belleğinizi seçiyor, Format USB ile biçimlendiriyorsunuz. Biçimlendirme işlemi tüm diski temizleyeceği için diskinizdeki bilgileri sabit diskinize almanızı öneririm. Daha sonra kurulum dosyalarının nereden sağlanacağını seçiyorsunuz. Eğer ISO dosyanız varsa ISO Version seçeneğini, Windows 7 DVD'niz varsa DVD Version seçeneğini işaretleyiniz. Seçime göre Start DVD veya Start ISO diyerek işlemi bitiriyoruz.

Kopyalama işlemi bittiğinde Windows 7 USB kurulum diskimiz kullanıma hazır olacaktır. Artık bilgisayarınızı bu bellekten başlatarak kurulum yapabilir ve tabiri caizse Windows DVD'sini cebinizde taşıyabilirsiniz.

A Bootable USB




İsteyen arkadaşlar Microsoft'un yayınladığı aracı da kullanabilir. Windows 7 USB/DVD Download Tool isimli küçük uygulamayı indirmek için tıklayınız. Bu Aracı hem Windows 7 hem de Windows 8 DVD ISO imajlarında kullanmak mümkündür.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: