Faydalı Google Crhome Eklentileri

Faydalı Google Crhome Eklentileri

Sevgilili Arkadaşlar;

Crhome internet tarayıcısını kullanırken çok işinize yarayacağını düşündüğüm eklentileri sizinle paylaşayım dedim. Malumunuz eklentiler bir çok işinizi kolay ve hızlı yollarla yapmanıza olanak sağlıyorlar.


Doküman, PDF/PowerPoint Görüntüleyici (Google): Tarayıcıdaki pdf dosyalarının, Word, Excel, Powerpoint sunumlarının ve diğer belgelerin önizlemelerini Google Doküman Görüntüleyici'de otomatik olarak bakmanızı sağlıyor. Bu işi Google Docs hizmeti üzerinden çalıştıran eklenti. Docs’un basit arayüzü ve işlevselliği devreye giriyor.



Google Mail Checker Plus: Gmail’e hesabınız var ise giriş yaptığınızda otomatik olarak çalışmaya başlıyor. Gelen mailleri, Chrome açık olduğu sürece size bildiriyor. Çıkan pop-up üzerinden, maili direkt okunmuş sayıp, silme ya da spam olarak işaretleme gibi özellikleri mevcut.

gCast Weather: Adından da anlaşılacağı üzere, bulunduğunuz yerin hava durumunu bildiren bir eklentidir. Görsellliği ve tutarlılığı açısından en iyilerden biri diyebliriz. Türkiye’deki tüm iller, 4 gün, nem ve hava durumu şeklinde erişebilir durumdadır. Celcius veya Fahrenheit birimleri, güncelleme sıklığı ve dil ayarlarını düzenleme yapabilirsiniz.

Google Calendar Checker (Google): Daha önceden belirlenen etkinklerin size en yakın olanını gün, saat, dakika formatında bildiriyor.

Tasks: Google Tasks, Todo.ly ve Remember the Milk gibi, to-do list servislerine bağlanabilen ve bu listelere Chrome üzerinden denetim sağlayan gelişmiş bir eklentidir. To-do list kullanıyorsanız mutlaka denemelisiniz.

FastestChrome: Birçok sitede zamandan kazanmanızı sağlayacak, hatta zamanla kendini unutturacak bir eklentidir diyebilirim. “Endless Page” denilen, sayfa sonuna geldiğinde yeni sayfayı otomatik olarak yükleyebilme özelliğine en öne çıkan özelliğidir.

AdBlock: Firefox ile klasikleşen reklam banlama eklentisinin Chrome versiyonu. Gelişmiş özellikleri ve filtresi sayesinde internetin tadı daha güzel çıkıyor. 

Turn Off the Lights: Video oynatmaya (flash player) başladıktan sonra, flash dışında her yere kararıyor, böylelikle yalnızca izlediğinize konsantre oluyorsunuz. Özellikle film izleme veya başka videolarda güzel oluyor. Unutmadan ilk başlarda gelebilir, alıştığınızda ise süper oluyor.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: