Bitmap Resimlerimizi Vektörel hale Getirmek

Bitmap Resimlerimizi Vektörel hale Getirmek

Sevgili Arkadaşlar;

Bugünkü yazımda sizlere bitmap şeklindeki resimlerimizi vektörel hale getirmek için bir internet sitesinden ahsedeceğim. Bu site üzerindne her hangi bir bitmap (pixel olarak) resmimizi vektörel hale hetirip istediğimiz her yerde çok rahatlıkla kullanabiliriz. Bazıları "Bitöap olasa ne olur vektörel olsa ne olur" diyebilir. Kısaca ne demek istediğimi anlatayım;

Bitmap resimlerde büyüktüğünüzde resimin çözünürlüğü bozulur. Yani kötüleşir. Fakat vektörde ne kadar büyütürseniz büyütün resimin kalitesi hiç bozulmaz. Özellikle grafik işleri yapanlar vektörel resim kullanırlar. Örneğin web tasarımcıları, grafikerler, reklmacılar vb. Gelelim sadede;


Sitemizin adı vektormagic.com. Site web 2.0 teknolojisini kulalnarak bu işlemleri yapıyor. İsterseniz yapmaya başlayalım. 


  • İlk önce web sitesine giriniz.
  • Daha sonra “Gözat” butonuna basarak bilgisayarımızda bulunan ve vektöre çevirmek istediğimiz grafiği(resmi) seçiyoruz .
  • Seçim işleminden sonra “upload” düğmesine basıyoruz ve yükleme işlemini gerçekleştiriyoruz.
  • Karşımıza çıkan sayfada grafiğimizin ne içerdiğini (logo, resim, yazı) seçip “next” butonuna tıklıyoruz
  • Bir sonraki aşamada işlem kalitesini seçiyoruz. Tabi ki “high” en güzeli olacaktır.
  • Sırada hangi renklerle çalışacağımızı seçiyoruz. ister 7 renkten oluşan bir grafik istersen daha fazla renk seçeneğini seçebiliyoruz. Buradaki seçimden sonra vektöre çevirme işlemi başlıyor.
  • Ufak tefek ayarları sağda bulunan araç çubuğu yardımıyla yaparak daha da kusursuz bir dönüştürme işlemi gerçekleştirmiş oluruz.
  • Bütün işlemler bittiğine göre artık bilgisayarımıza vektör formatında (eps..)Â  istersek bitmap (png) formatında kaydedebiliyoruz.Ya da “share” butonu yardımıyla arkadaşlarımızla paylaşabiliriz.
NOT: Unutmadan söyleyeyim. Karmaşık resimlerde fazla başarı sağlamasada, sade olan resimlerde gayet başarılı sonuçlar alabilirsiniz. 
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: