Mail ile Bilgisayarınızı Kapatmak İster misiniz?

Mail ile Bilgisayarınızı Kapatmak İster misiniz?

Sevgili Arkadaşlar;

Zilere bu yazımda mail ile bilgisayarınızı nasıl kapatabileceğinizi anlatacağım. Bunun için yapmamız gereken ilk şey Ms Outlook ta bir hesap oluşturmak olacaktır. Daha sonra belirleyeceğimiz bir yerde "shutdown – s – t 00"  içerikli pckapat  isimli bir bat dosyası hazırlamamız gerekiyor. Bunun için notdefterini açın ve yukarıdaki kodu yazınız ve Kaydederken uzantısını .bat olarak kayediniz. Bu işlemlerin ardında Ms Outlook ayarlarını yapmamız gerekiyor. Sırası ile bu ayarlar aşağıdaki gibidir:

  1. Araçlar – Kurallar ve Uyarılar da Yeni Kural diyoruz
 


  1. Boş Bir Kuraldan başla yı işaretleyerek İleri diyerek devam ediyoruz
 
 
  1. Burada konuda belirli sözcükler bulunsun, kişi veya dağıtım listesi adresinden gönderilen ve yalnızca bu makinede seçeneklerini seçerek gerekli şekilde dolduruyoruz ve ileri diyerek devam ediyoruz. 
 
  1. Burada uygulama nesnesini başlat ve iletiyi sil seçeneklerini  işaretliyoruz ve bat dosyamızı seçiyoruz. İleri diyerek işlemimize devam ediyoruz.
 
  1. Son ve uygula diyerek işlemimizi bitiriyoruz.
 
Ms Outlook hesabımızın kurulu olduğu bilgisayara belirttiğimiz adresten pckapat başlıklı bir mail geldiğinde ve Outlook açık ise bilgisayarımız kendisini kapatacaktır. 


Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: