USB Belleğimizi MultiBoot Yapmak

USB Belleğimizi MultiBoot Yapmak

Sevgili Arkadaşlar;

Bu yazımda sizlere USB Belleğimizi multi boot özelliği kazandırarak açılışta bir çok program veya yazılımı çalıştırabilmwyi anlatacağım. Örnek vermek gerekirse Hiren Boot gibi fakat bunun farkı istediğimizi biz kendimiz belirliyoruz. Benim çok işime yaradığı için sizlerle paylaşmak istedim. Peki bu işi nasıl yapacağız diyenler için cevabım Yumi multi boot adlı bir programıdır. Tabiiki bu işi yapan biçok yazılım mevcuttur.

Peki YUMI programı nasıl kullanılır?
YUMI programı elinizdeki Flash diskleri birden fazla işletim sistemi, antivirüs aracı, disk klonlaması, tamir araçları ve diğer araçlarla yükleyerek çoklu boot yani başlangıç diskleri oluşturmanızı sağlıyor.
Linux dağıtımlarını hazırlamanız için hazırlanmış olan programla isterseniz ISO dosyalarını isterseniz kopyalanmış disk verilerini flash diskinize atarak kolayca başlangıç diskinizi oluşturabilirsiniz.
Hazırlanma işlemi tamamlandığında elinizde dilediğiniz Linux dağıtımlarına sahip bir başlangıç diski olacaktır.

YUMI Nedir ?
İşlemlerin uzun süreceği düşüncesiyle Google üzerinde multiboot usb araması ile gelen ilk sonuç YUMIoldu.
Pendrivelinux.com tarafından geliştirilen bu takım işimizi çok çok basit hale getirmekle kalmayıp sizlere çok fazla alternatifte sunuyor.
İçeriğinde birçok linux dağıtımının otomatik olarak eklenmesini sağlayan, hatta elinizde dağıtımların ISO ları bulunmasa dahi bunları indirebileceğiniz linkleri veren, Linux dağıtımları haricinde herhangi bir Bootable ISO dosyasını (Windows vs.) sorunsuzca ekleyebilen, hatta ve hatta Antivirus, Recovery vb. takımları tek tıkla indirmenizi ve USB belleğinize eklemenizi sağlayan bir arayüze sahip.
USB belleğinizi oluşturduktan sonra istediğiniz bir zamanda içindeki linux dağıtımlarını ve toolları kaldırmanıa izinvermekle kalmayıp, istediğiniz zaman daha başka eklemeler yapmanıza da müsaade ediyor. 
Programı indirmek için tıklayınız
Ayrıca kulanmakta sıkıntı çekenler aşağıda videosunu izleyebilir.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: