Portable(Taşınabilir) Program Yapma

Portable(Taşınabilir) Program Yapma

Sevgili Arkadaşlar;

Bu yazımda sizlere taşınabilir program yapma yöntemlerinden birini anlatacağım. Diyelim ki bilgisayarınızda kurulu olan bir program var ve onu USB bellek ile her gittiğiniz yerde kullanmak istiyorsunuz. O zaman anlatacağım yöntemi iyi dinleyiniz.

İlk önce kullanacağımız yazılımın adı Enigma Virtual Box. Yazılımı www.enigmaprotector.com adresinden indirin ve bilgisayarınıza kurduktan sonra çalıştırın ve Windows Gezgini ile C:\Program Files klasörüne girin. Paketlemek istediğiniz uygulamayı içeren klasörü bulun. Tüm dosya ve klasörleri seçtikten sonra Enigma penceresine sürükleyip bırakın. Eklemek istediğiniz klasörü seçin ve OK düğmesine tıklayın. Kuruluma başlayın.




Dosyalar pencerede belirecek. “Enter Input File Name” yanındaki Browse butonuna tıklayın ve uygulama için istediğiniz klasörü gösterin. Ana exe dosyasını seçin ve açın. Otomatik olarak çıkış dosyası ve yolu belirecek ama isterseniz Browse’a tıklayıp başka bir konum ve isim seçebilirsiniz

“Files Options” düğmesine tıklayın ve “Enable Files Virtualization” ile dosya sanallaştırmayı etkinleştirin. Registry sekmesi sayesinde kayıt defteri sanallaştırmayı etkinleştirebilirsiniz. Uygulamayı oluşturmak için Process düğmesine tıklayın. İşlem bitince Run komutuyla çıktı klasörüne giderek yeni yazılımınızı deneyin.


Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: