USB Bellek Kısayol Virüsünden Kurtulma

USB Bellek Kısayol Virüsünden Kurtulma

Sevgili Arkadaşlar;

Bu yazımda sizlere karşılaştığım ve birçok insanın başına bela ve dert olan bir virüsten bahsetmek istiyorum ve bunun çözümünüde anlatacağım. Bu arada bu virüsü antivirüs programları genelde bulamıyor.

Birçok kişi USB belleklerinde dosyalarının silindiğini veya kaybolduğunu zannederek nasıl dosyalarına ulaşacağını soruyordu. Bunun nedeni USB belleklerine virüs bulaşmış olmasıydı.

Virüsün adı msdaato.com bu virüsü temizlemek veya bundan kurtulmak için aşağıda anlatılanları yapabilirsiniz.



1. Yöntem : İlk önce Klasör seçeneklerine giriyoruz. Görünüm sekmesine geliyoruz. Buradan “gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster” seçeneğini aktif hale getiriyoruz, Sonrada “Korunan işletim sistemi dosyaları gizle ” seçeneği önündeki işareti kaldırıyoruz.

Daha sonra Attribute Changer programını indiriyoruz. Bu program ücretsizdir. Adresi şu şekilde : http://www.petges.lu/download/

Programı kurduğumuzda : “bütün klasör ve dosyalar üzerinde sağ tıkladığınızda özniteliklerini değiştir” seçeneği aktif olacaktır.

Gizli gibi görünen klasörlerin üzerindeyken sağ tıklayıp bu seçeneği seçerseniz ve açılacak olan menüden de Gizli seçeneği önündeki işareti kaldırırsanız dosyalarınızı görünür hale getirmiş olursunuz.

2. Yöntem : Güvenli moddayken taşınabilir hard diskiniz ya da flashdiskinizin içeriğini görebilirsiniz. Ama gizli olarak görünür. Bu şekilde de kurtarabilirsiniz.

Diğeri ise Combofix programını indirin : http://www.gezginler.net/indir/i/7011/ Bilgisayarınızı güvenli modda açın ve combofix’i çalıştırın.


3. Yöntem : Burada yazılı olan makaleyi okumanızda fayda olduğunu düşünüyorum. İsteyen okuyabilir.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: