Android'de kaldıramadığınız uygulama kalmasın

Android'de kaldıramadığınız uygulama kalmasın

Bir çok Android cihazında hiç kullanılmayan ama arka planda sürekli çalışarak hem enerji hem de RAM bellek tüketen bir sürü uygulama mevcut olabiliyor. Bazıları kolay bir şekilde kaldırılabilirken bazıları ise asla kaldırılamayacak şekilde yazılmış. Bu yazımızda sizler için istediğiniz uygulamayı nasıl kaldırırsınız ondan bahsedeceğim. Bunun için gerekli olan iki şey var.
  1. Telefonun veya tabletin Root işlemi yapılmış olması gerekir. Eğer bu işlem yapılmadıysa istediğiniz uygulamayı kaldıramazsınız.
  2. System App Remover adlı uygulama. Bu uygulamayı Google Play indirebilirsiniz.

Root gerekli çünkü bazı programlar telefonun gerçek yöneticisi olmadan kaldıramayacağınız cinsten. İlk önce telefonun root yetkilerini elinize alıp gerçek bir yönetici olmalısınız. Bu aşamadan sonra en iyi uygulama kaldırma uygulaması olan System App Remover ile tek tıkla istediğiniz uygulamayı kaldırabilirsiniz.
Root atma cihazdan cihaza değiştiği için onu anlatmanın imkanı yok. İlk önce telefonunuzu İnternet'te yararlanarak, "marka model yazıp root" şeklinde aratarak nasıl Root atıldığını bulup uygulayın. Ardından buradan uygulamayı indirip izinlerini verin. Bu aşamadan sonra istediğiniz herhangi bir uygulamayı kaldırabilirsiniz.
Dikkat: Sistemin kararlı olarak çalışması için çalışan ya da sistemde gereksinim duyulan uygulamaları kaldırırsanız ki bunu yapmaya yetkilisiniz, telefonunuz garip davranmaya başlayabilir.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: