Bilgisayarın Yavaş Kapanma Sorunu

Bilgisayarın Yavaş Kapanma Sorunu

Bir çok bilgisayar geç açılır ama geç kapanan çok nadir rastlanır. Elbette işletim sistemlerinin kendilerine özgü özellikleri mevcut ama bilgisayarınız can sıkıcı düzeyde geç kapanıyorsa o zaman çözümü çok basit. Bu yazıda bilgisayarınızın daha hızlı kapanmasını sağlayacağınız bir kaç ayardan bahsedeceğiz. Herhangi bir program kullanmanıza gerek yok. Tamamen bilgisayarın kendi ayarları ile kapanma sorununa çözüm buluyoruz.


Bilgisayarınızın normalden daha hızlı kapanması için bir kaç kayıt defteri ayarı düzenleyeceğiz. Bunun için aşağıdaki aşamaları takip edin.

Başlat– Çalıştır seçeneklerine tıklayınız. 

Çalıştır kısmına "Regedit" yazıp Enter diyoruz. Gelen ekranda sekmeler kısmında HKEY_LOCAL_MACHINE – System – CurrentControlSet – Control yoluna ilerliyoruz. Bu kısımda "WaitToKillServiceTimeout" bulup çift tıklayıp ayar kısmını açıyoruz. Burada karşımıza çıkan değeri yarı yarıya düşürün. Ya da istediğiniz bir rakam ayarlayın. Bu ayar bilgisayarınızın daha hızlı kapanmasına yarayacaktır. Kayıt defterleri bilgisayarın önemli bir kısmıdır. Fazla değişiklik yapmayın. Hepsi bu kadar.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: