Windows 8’e CD’siz Format Atma

Windows 8’e CD’siz Format Atma

Selamlar Arkadaşlar;

Bu yazımda sizlere Windows 8 ve Windows 8.1 için gelişmiş bir format yöntemini anlatmaya çalışacağım. Bazı bilgisayarlarda hiç programa, CD ya da Flash belleğe ihtiyaç duymadan Windows’u yenilemeniz mümkündür. Windows 8’in bir özelliği olarak kurtarma seçeneği, iki şekilde çalışıyor. İlki, dosyalarınıza dokunmadan sistemi sıfırlıyor. Diğeri ise herşeyi komple silerek Windows’u baştan kuruyor.



Bu yöntemler önceki Windows işletim sistemlerinde de mevcut ama bir CD taktıktan sonra kullanılabiliyor. Windows 8’de ise bu ayarlara erişmek çok kolay.



Masaüstünde ekranın sağ üst ya da alt köşesine farenizi götürün ve çıkan menüde “ara” butonuna tıklayın. Ardından açılan sayfada sa tarata “ayar” satırına tıklayın. Bu satırdayken arama yerine “kurtarma” yazın. Bu işlem sizi gerekli ayarları yapabileceğiniz yere götürecektir.



Karşınıza çıkan iki seçenekten size uygun olanı seçip Windows’unuza format atabilirsiniz. Bazı bilgisayarlarda yine de cd takmanızı ya da Windows bootlanmış bir flash takmanızı isteyebilir. Bu duruma hazırlıklı olsanız iyi olur.



Seçeneklerden ilki dosyalarınıza dokunmaz ve sadece Windows ayarlarını sıfırlar. Yüklü uygulamaları siler. Bu işlem yavaşlayan bilgisayarlar için idealdir. Ya da sizi zor duruma sokan ve kaldıramadığını bir program yüklediyseniz bunu kullanın. Diğer yöntem ise tam bir formattır. Windows herşeyi silerek kendisini baştan kuracaktır.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: