Windows 8 veya 8.1 Gelişmiş Kenar Çubuğu

Windows 8 veya 8.1 Gelişmiş Kenar Çubuğu

Sevgili Arkadaşlar;


Windows 8 kenar çubuğu, Windows 8.1 için faydalı istatistikleri ve bileşenleri masaüstünüze getirir.Üstelik taşınabilir bir yazılımdır.Masaüstünüzde CPU, RAM göstergesi, sürücülerin doluluk oranı, geri dönüşüm kutusu, denetim masası gibi yerlere kolay erişim tuşları, tarih saat, bilgisayarı kapatma ve açma gibi tuşlar, sistemin çalışma saati, İnternet veri transferi bilgisi ve İp adres bilgisi gibi yararlı araç gereçlerin bulunduğu çok gelişmiş bir kenar çubuğudur.Aynı zamanda bu gelişmiş kenar çubuğunda sistemi otomatik olarak kapatmak için zamanlama ayarları bulunuyor. Belirlediğiniz saatte ya da belirli bir süre sonra geri sayım yolu ile sistemi otomatik olarak kapatmanız mümkün. Bu kadar gelişmiş bir kenar çubuğunu daha önce hiç görmemiştim. O yüzden sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle biraz inceleyelim.

Kenar çubuğunu resmi sitesinden indirmek için buraya Tamamen ücretsiz ve taşınabilir yani kurulum gerektirmeyen bir araçtır.

Gerçek Zamanlı İstatistikler 

İşlemci (CPU), Bellek (RAM) ile ilgili gerçek zamanlı istatistik bilgileri görüntüler. Anlık olarak işlem yapıldığında o an yük altında sistemin ne kadar güç kullandığını izleyebiliyorsunuz.Aynı zamanda sabit sürücülerin doluluk oranını da gösterir. Ayrıca ağ istatistiklerini de görmeniz mümkün. Download ve Upload hızını görüntüler.İp adresinizi yine bu bölmede gösterir.

Otomatik Kapatma

Program kullanmadan Windows'u otomatik kapatmak için görev yöneticisinden ayarlar yaparak otomatik kapatma ve geri sayım ile kapatma işlemlerini yapabilirsiniz. Fakat Windows 8 kenar çubuğu ile bunlara gerek kalmıyor.Çünkü kenar çubuğunda sistemi otomatik kapatmak için bir bölme bulunuyor.Hem geri sayım yolu ile hemde belirli bir saatte sistemi otomatik olarak kapatmanız mümkün.

Temizleyici

Aynı CCleaner gibi bir temizleme aracı bulunuyor.İnternet geçmişini, kayıt defterindeki gereksiz dosyaları, sistemdeki gereksiz dosyaları tek bir tık ile temizlemeniz mümkün.Bunu yapmak için sadece kenar çubuğundaki sarı fırçaya basın ve analizi başlatın.Gerisini kendi halledecektir.

Görev Zamanlayıcı


Aslında bu özellik zaten Windows 8 ve Windows 8.1'de dahili olarak geliyor.Ama çoğu kullanıcı bunun farkında değildir.Görev zamanlayıcı bu kenar çubuğunda da bulunuyor.Bir programı ya da bir İnternet sitesini belirli bir zamanda açmak için ayarlayabilirsiniz.Güzel bir özellik.


Kısacası Windows 8 kenar çubuğu basit görünümlü ama bir çok önemli bileşen ve ayarı tek bir yerde toplamış harika bir şeydir. Bana göre mutlaka denemelisiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: