Ağ Ortamında Bilgisayarı Gizlemek

Ağ Ortamında Bilgisayarı Gizlemek

Sevgili Arkadaşlar;

Sizlere bu yazımda ağ ortamında bilgisayarımızı nasıl gizleyeceğimizi anlatmak istedim. Ağ bağlantılarına tıkladığınızda eğer ağda birçok pc varsa hepsi gözükebilir. Veya sizler okul, cafe, ofis vb. yerlerde birbirlerini görmelerini istemeyebilirsiniz. (İDARE bilgisayarını diğerleri görmesin gibi)

Bu işi iki yoldan yapabiliriz. Birisi registry ile diğeris ise komut istemiyle.

1. Yöntem (Registry ile bilgisayarı ağda gizlemek):

Başlat - Çalıştır komutunu vererek (Windows tuşu + R) açılan Çalıştır penceresine "regedit" yazıp Enter‘a bastığınızda Registry Editor penceresi açılır. Bu pencerede

Hkey_Local_Machine \\System \\CurrentControlSet \\Services \\LanmanServer\\Parameters

anahtarına gelip sağ tarafta Hidden adında yeni bir DWORD oluşturup değer verisini 1 yaptığınızda tamamdır. Eski haline getirmek için değeri 0 (sıfır) yapabilir veya alt anahtarı (Hidden) komple silebilirsiniz.

2. Yöntem (Komut istemi ile bilgisayarı ağda gizlemek):

"Başlat - Çalıştır" komutunu vererek (Windows tuşu + R) açılan Çalıştır penceresine "cmd" yazıp Enter‘a bastığınızda Komut istemi penceresi açılır. Bu ekranda


net config server /hidden:yes

komutunu yazıp Enter’a bastığınızda da işlem tamamdır. Eski haline getirmek için aynı komutun sonunu :no yaparak tekrar girebilirsiniz.

Aslına bakarsanız bu iki yöntem, aynı ayarı değiştirmenin farklı yollarıdır. Çünkü "net config" komutunu kullandıktan sonra yukarıda verdiğim registry yoluna baktığınızda hidden parametresinin Windows tarafından oluşturulduğunu göreceksiniz.

Bilgisayarın ağda gizli olması kullandığınız programları veya dosya alışverişini kesinlikle etkilemeyecektir. Sadece Ağ Komşularım penceresinde bilgisayarın görünmemesini sağladık. Umarım faydalı olmuştur.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: