Bilgisayara Windows ve Ubuntu Kurulumu

Bilgisayara Windows ve Ubuntu Kurulumu

Sevgili Arkadaşlar;

Bu yazımızda sizlere Windows İşletim İSstemi yüklü olan bir bilgisayara Linux İşletim Sisteminin Ubuntu veriyonunu nasıl yükleyebileceğinizi anlatamaya çalışacağım. 

Bilgisayarımıza Ubuntu İşletim Sistemini kurabilmek için ubuntu geliştiricilerinin kullanıma sunduğu Wubi aracınu kullanacağız. Yani ikinci bir işletim sistemine sahip olacağız. Bu işlemleri yaparken Ubuntu'ya yer ayırmak için sabit diski bölmek zorunda kalmadan yapabiliyoruz. Yani dosyalarınızı kaybetme riski yok. Yapmamız gereken sadece birkaç adım var.

1. Adım : İlk önce Wubi aracını (yükleyicisini) bu linkten indiriniz.
2. Adım : İndirme işlemini tamamladıktan sonra Wubi çalıştıralım ve aşağıdaki resimde olduğu gibi ayarları yapıp parola alanına kendi istediğiniz bir parola yazınız.



3. Adım : Ayarları tamamlayıp Yükle butonuna tıklayınız. Bilgisayarımız kapanıp açılacaktır. Açıldığında Ubuntu olarak açılıyor ve gerekli dosyalar sunucudan indirilip kurulum yapılıyor.

Eğer Ubuntu iso dosyasını ayrıca indirip Wubi dosyasıyla aynı klasör içinde kuruluma başalarsanız kurulum bu iso dosyasından yapılır. İnternet üzerinden sadece 3. parti yazılımlar ve Türkçe dil paketleri indirilir. Ubuntu dağıtımlarının bulunduğu adres için buraya tıklayınız.

İşlemler tamamlandıktan sonra bilgisayarınızda iki iletim sistemi bulunacaktır. İstedğinizden açılış yapın ve kullanın.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: