Sosyal Medyayı İzlemek İsteyenler

Sosyal Medyayı İzlemek İsteyenler

Sevgili Arkadaşlar;

Birçok işletme, kişiler ve web siteleri Sosyal Medya‘nın önemini farkına vardılar. Sosyal ağlarda aktif olarak yer almaya çalışmaktadır. Böylece daha fazla kişiye ulaşmış olacaklar. Bazıları kendi bünyelerinde departman veya bölüm açmakta, bazıları ise bu işleri profesyonel yapan özel sosyal medya ajansları ile çalışmaktadır.
Sosyal medyasını yöneten veya yönettiren birçok şirket veya web sitesi sadece paylaşım yapmanın ötesine geçmemektedir. Genelde sosyal ağları izleme ve rakipleri takip edip strateji geliştirmek çok önemli bu alanda birçok ücretli ve ücretsiz araç bulunmaktadır. Bende sizlere bunlar hakkında bilgi vermek istedim.

Google Alerts : Google Alerts site üzerinde belirlediğiniz anahtar kelimeleri analiz ederek sosyal ağlarda ve İnternet'te çıkan haber ve yazılardan sizi haberdar eden basit ama çok etkili bir sistemdir.

HootSuite : Birçok firma veya ajans içerik zamanlamak ve birden fazla hesabı yönetmek için Hootsuite‘i kullanmaktadır. Ayrıca Hootsuite’i markanız veya tanımlayacağınız anahtar kelimeleri izlemek için kullanabilirsiniz. Twitter’ı gerçek zamanlı olarak izleyen sütunlar oluşturarak markanızın takibini sağlayabilirsiniz.

Social Mention : Sosyal ağlarda ve bloglarda oluşturulan tüm içerikleri bir yerde toplayan sosyal medya ve analiz aracıdır. Social Mention’da anahtar kelimeni yazarak sosyal medyada neler konuşulduğunda bakabilirsiniz. Bu araçla 4 önemli istatistiğe ulaşabilirsiniz.
1-Güç (Markanızın çevrim içi ortamda konuşulması)
2-Tutku (Çevrim içi ortamda markanız hakkında konuşan insanların tekrar etmesi)
3-Hassaslık ( Genelde olumsuz olan oranla kıyasla olumlu olduğundan bahsetme)
4-Ulaşma ( Markamızdan konuşan kişi sayısı toplam marka sayısına bölünür)

BuzzSumo : İnternet'teki blog, video ve diğer içerikleri tarayan bir sistemdir. Social Mention benzeri bir sistem olsa da BuzzSumo’yu hangi içeriğin ne kadar paylaşıldığı ve hangi konu etrafında paylaşımlar yapıldığını görmek için kullanırken, Social Mention’ı marka hakkında ne konuşulduğunu kontrol etmek için kullanabilirsiniz.

Addictomatik : Addictomatik; Google, YouTube, blog servisleri (WordPress, Blogger, Tumblr vb.) , Yahoo, Digg, Flickr, Delicious, Technorati, Ask.com gibi en çok kullanılan 24 serviste kolay bir şekilde arama yapabileceğiniz bir servis. Addictomatik ile arama yaptığınızda en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Twazzup : Twitter analiz aracı olan Twazzup seçilen anahtar kelimeleri bir tweetle mention edilmiş olarak sunar. Bağlantı popülerliği ve kullanıcı sayısında kategorilere ayırarak gerçek zamanlı olarak, özet, topluluk, haberler ve en çok tıklanan linkler ve Twitter akışını resmeden kullanışlı bir araçtır.

Sysomos : Tüm sosyal medya iletişimlerine anlık  erişim sağlayarak sosyal medya üzerinden bilgi toplanmasını sağlıyor. Bu araç sayesinde sosyal medya’da neler oluyor veya kimler nelere yön veriyor ulaşabilirsiniz. Sysomos aynı zamanda yapılan paylaşımları inceleyerek olumsuz – olumlu veya paylaşan kişilerin yaş, cinsiyet gibi birçok bilgiyi size vermektedir.

Beevolve : Sosyal medya ve internet üzerinden araştırma yapmanıza olanak sağlayan çok kullanışlı bir araç, ayrıca zaman zaman çeşitli analizleri de kullanıcılar ile paylaşıyorlar.

How Sociable : Sosyal medyayı ölçümleyen pratik bir araçtır. En popüler sosyal medya sitelerinde, markanızın ne kadar göründüğünü ölçümlüyor. Markanın sosyal medyadaki durumuna göre, günlük görünürlük skorunu veriyor.

Twelvefold : Daha güçlü, etkili iletişim kurmak ve rakip firmaları izlemeye yardımcı olan etkili bir araçtır.

CrunchBase : Postrank iken Google tarafından satın alınan araç web siteleri sahiplerinin, ziyaretçilerinin sosyal medya veya hangi kanallar üzerinden sayfa ziyareti gerçekleştirdiğini ve etkileşim kurduğunu ve bunun site trafiğine etkilerini analiz edebiliyor.

SocialSeeking : Tüm sosyal ağları tarayarak en son haberler, tweetler, videolar, fotoğraflar gibi birçok içeriği tek yerde gösteren kullanışlı bir araçtır.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: