Ücretsiz Fotoğraf Siteleri
Sevgili Arkadaşlar;
Bu yazımda sizlere ücretsiz İnternet üzerinden fotoğraf bulma siteleri ve bunlar ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım. Öncelikle "Stok Fotoğraf" kavramının ne olduğunu açıklayayım.
Stok fotoğraf sosyal medyada, web sitelerinde basın, yayın veya medyada kullanılan hazır fotoğraflardır. Fotoğrafı çeken veya bu işle uğraşan ajans, web siteleri gibi yerler tarafından lisanslanan ve kullanılması için ücretli veya aşağıda anlattım siteler gibi ücretsiz dağıtılan hazır fotoğraflardır.
Bazen yapmış olduğunuz proje veya çalışmalarınız için aradığınız görsel ve fotoğraflar büyük maliyetler oluşturabilir ve birçok stok fotoğraf sitesi oldukça pahalı üyeliklerle kaliteli fotoğrafları bize vermektedir. İşte bende bunun yerine işinize görebileceğini düşündüğüm kaliteli fotoğrafların bulunduğu stok görsel siteleri söyleyeceğim. Benim araştırıp bulduklarımdan bazıları aşağıda verilmektedir.

Freepik : Size aradığınız her şeyi verebilecek kalitede bir site, sadece fotoğraf değil, ücretsiz vektörel resimler, ikolar, Illustrations, PSD dosyaları ve ücretsiz resimlere ulaşabilirsiniz. Projenize veya sosyal medyada kullanabileceğiniz çok kaliteli görsellere ulaşabilirsiniz.
Negative Space : Her hafta birbirinden güzel ve kaliteli 20 adet stok fotoğraf paylaşıyor. Tamamı ücretsiz ve dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.

Death to the Stock Photo : Death to the Stock Photo, bloggerlar ve stok fotoğraf ihtiyacı olan kullanıcılara yardım için kurulmuş bir site. Sitenin mail bültenine abone olarak her ay mail adresinize çeşitli stok fotoğrafların gelmesini sağlayabilirsiniz. Çok işinize yarayacak yaratıcı fotoğraflar geliyor kaçırmayın derim 😉

Picjumbo : Birçok alanda kullanabileceğiniz yüksek çözünürlük fotoğraflar sunmakta, hergün yeni fotoğrafın eklendiği siteye dilerseniz ücretli olarak üye olup daha fazla stok fotoğrafa ulaşabiliyorsunuz.

Lock & Stock : Stok fotoğrafların sektördeki önemini fark eden AJ Montpetit tarafından kurular kendi fotoğraflarını kullanıcılarla paylaşmayı planlamış, dilerseniz mail bültenine abone olarak fotoğrafların adresinize gelmesini sağlayabiliyorsunuz.

Kaboompics : Modadan yiyeceğe birçok alanda stok fotoğraf bulabileceğiniz kaboompics, fotoğrafları dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz fakat sizden tek isteği sitesine herhangi bir link vermeniz. (sanırım ben bu yazıyla vermiş bulunuyorum) :)

Fancy Crave : Diğer siteler gibi stok fotoğrafları ücretsiz veriyor ve telif hakkı istemiyor fakat tek istedikleri kullanılan fotoğrafların mümkün olduğu zamanlar referans olarak göstermeniz. Günde 2 adet yeni resimle sürekli büyüyen ve güncellenen bir site.

Unsplash : Her 10 günde 10 adet fotoğraf veriyor ve fotoğraflarla dilediğinizi yapabilirsiniz diyorlar. ister kopyalar, ister çoğaltır satarsınız hiçbir hak talep etmiyorlar, yaratıcılığını kullan yani

StockSnap.io : Her hafta yüzlerce yüksek kaliteli stok fotoğraf paylaşan site telif hakkı istemeden dilediğinizi yapmanıza olanak veriyor.

Startup Stock Photos : Start Up projeler ve bloggerlar için ücretsiz stok fotoğraf verildiği belirtilsede oldukça kaliteli fotoğraflar paylaşılmakta.

SplitShire : Aynı şeyleri belirteceğim ama burada da çok güzel stok fotoğraflar bulabilirsiniz 

Life of Pix : Bu siteyi diğerlerinden ayıran büyük özellik stok videoları da bulabilmeniz.

Pexels : Haftada onlarca kaliteli fotoğraf yayınlayan ve ister kurumsal ister kişisel kullanımlarımız için bu fotoğrafları kullanabiliyorsunuz.

Gratisography : Diğer siteler gibi kaliteli ve ücretsiz stok fotoğraflar bulabilir ve dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Jay Mantri : Her perşembe günü 7 yeni fotoğraf yayınlayan site işinize çok yarayacak kaliteli fotoğraflar sunuyor ve daha önce yayınladığı fotoğraflar ile geniş bir stok fotoğraf arşivi oluşturmuş.

ISO Republic : Kaliteli stok fotoğraf arayan herkes için kaliteli fotoğraflar sunmaktadır ve dilerseniz üye olarak fotoğrafların mail adresinize gelmesini sağlayabilirsiniz.

New Old Stock : Siyah – beyaz fotoğraf sevenler bu siteye bayılacak, her zaman ilgisini koruyacak siyah beyaz fotoğrafların bulunduğu site kişisel kullanımlarımız için birçok fotoğraf sunuyor fakat  ticari kullanımlara bazı kısıtlamalar getirmişler bu nedenle kullanmadan şartlarına iyi bakın
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: