USB ile ilgili İmaj İşlemleri

USB ile ilgili İmaj İşlemleri

Sevgili Arkadaşlar;

Windows imajı almak için Acronis TrueImage, Norton Ghost , EaseUs Todo Backup ve Macrium Reflect gibi yazılımlarını ileri seviye kullanıcıların sıkça yaptığı şeylerdir. Böylece sisteminiz açılmadığında bu yedeği kolayca geri yükleyebilir ve Windows'unuzu tekrar kullanılabilir hale getirebilirsiniz. İmaj almak yedeklemekten biraz farklı olduğu için komple bir HDD imajı sadece dosya ve klasörleri değil dizin yapısını da içermektedir. İmaj alma yazılımlarının çoğu tak çıkar aygıtlarının imajını almaya izin vermez. (Mesela USB bellek , Dijital kamera yada MP3 player, dersler ile ilgili akıllı tahta USB aygıtları)

İşte ben sizlere USB bellekler ile ilgili imaj işlemlerini yapabileceğiniz birkaç yazılım önerisinde bulunacağım.

PassMark ImageUSB: Ücretsiz ve Portable versiyonu olan bu yazılım ile aynı anda birden fazla USB aygıtının imajını alabilirsiniz. Arayüzünden üzerinde çalışılacak USB belleğimizi seçelim , sonrasında veri yazdırmak yada yedek almak arasında seçimimizi yapalım, USB belleklere yazma "Write to UFD" , yedek alma ise "Creat from UFD" olarak belirtilmiştir, En son yedeği nereye alacağımızı belirtelim ve "Create image" butonuna tıklayalım İmaj dosyaları .BIN uzantılıdır.
Yazılımı indirmek için tıklayınız

Roadkil’s DiskImage: Kullanımı oldukça kolay bir yazılımdır. Tüm dizinleri listelediğinden (Sadece USB leri değil) hangisinin seçildiğine dikkat etmek gerekir. Arayüzde iki tane tab bölümü olup, bunlardan 1. Write image tabı bir imajı yazdırmak için kullanılır 2. Store Image tabı imaj almak için kullanılır. İmaj için aşağı açılır menüden bellek seçilir, Browse butonu ile imajı yazdıracağımız yeri seçtikten sonra Start butonuna bastığımızda imajımız alınır.
Yazılımı indirmek için tıklayınız

RMPrepUSB : Eğer daha gelişmiş bir yazılım isterseniz RMPrepUSB işinizi görecektir. Bootloader leri ve çeşitli sistemleri USB ye kurabilir, yazma hızını test edebilir ve USB nin gerçek kapasitesini gösterebilir. 
Yazılımı indirmek için tıklayınız

Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: