Bloatware ve Crapware Yazılımlarından Kurtulma

Bloatware ve Crapware Yazılımlarından Kurtulma

Sevgili Arkadaşlar;
Öncelikle Bloatware kavramını biraz açıklamaya çalışayım. Bilgisayar üreticileri mesela DELL , Asus, HP yada Toshiba sattıkları bilgisayarlara daha fabrikasında iken birtakım yazılımlar kurarlar ve bunlar ile gelirlerini arttırırlar. Bu firmalar anlaştıkları yazılım firmalarından onların yazılımlarını kurmak için para alır ve bu şekilde müşteriye sormadan ihtiyacı var mı, yok mu aldırmadan satış öncesi kurulan yazılımlara genellikle bloatware veya crapware ismi verilir. Bu yazılımlar genellikle deneme sürümü olup belirli bir sürenin sonunda kullanıcıdan lisans satın almasını isterler. Bunlara kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun ihtiyacı yoktur ve bunun yanında hafızada boşuna yer kaplarlar. (Bir antivirüs programı , DVD yazma yazılımı gibi) Bütün bu tarz ihtiyaç duymadığınız programları tek tek kaldırmak saatler sürebilir.
İşte kullanacapımız yazılım olan Decrap ın amacı bu süreci otomatikleştirmek. Programın hem taşınabilir (Portable) hemde kurulumlu sürümü mevcuttur.

Yazılım ilk çalıştırıldığında birkaç ipucu gösterir ve hem otomatik hemde manuel modda çalışabilir. Benim tavsiyem manuel modda çalıştırmanız daha iyidir. Çünkü silinmesi istenmeyen şeylerin silinmesinin de önüne geçilmiş olursunuz. Ayrıca tek tek kaldırılmasını istemediğiniz yazılımları işaretleyebilir, program Uninstall işlemine başlamadan önce sistem yedeği almanızı tavsiye eder, yazılım her bir gereksiz programın Uninstallerini arka planda çalıştırır işlem bitince de registry'deki kalıntılarını tarayıp bulduklarını siler.

PC Decrapifier yazılımı indirmek için tıklayınız.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: