Online Sınıf Yönetimi

Online Sınıf Yönetimi

Sevgili Arkadaşlar;
Sizlere bu yazımda online sınıf yönetim aracı olan Sembly’den bahsetmek istiyorum. Sembly mobil araçlarla, uygulamalarla tüm işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. 
Sembly anasayfasındaki “I am a Teacher” seçeneğini seçerek kayıt olursanız;  öğrenci girişinden farklı olarak kendi sınıflarınızı oluşturabiliyorsunuz.  Sınıflarınızı oluşturduktan sonra öğrencilerinizi ekliyor ve onlara sınıfa girmeleri için bir sınıf kodu alıyorsunuz.  Öğrencileriniz de öğrenci girişi ile kayıt olduklarında ve giriş yaptıklarında bu kodu almış oluyorlar ve sizin izin verdiğiniz paylaşımlara erişebiliyorlar.
Kullanımı kolay ve çok işinize yarayacak araç ile sizler de kontrol panelinden sınıflarınızı oluşturabilir, öğrencilerinizi ekleyebilir, paylaşımlarınızı yapabilirsiniz. Oluşturduğunuz sınıfa girdiğinizde üst kısımdaki kontrol panelinden  öğrencilerinize, ödev  ve projeler atayabilir; bitiş tarihleri belirleyebilir, sınıf takvimi oluşturabilirsiniz.  (Hatırlatma bildirimleri bir takvim oluşturduğunuzda otomatik olarak oluşur. ) Bu oluşturduğunuz sınıflardan biri de zümre arkadaşlarınız olabilir ya da işbirlikçi çalışmalar yaptığınız diğer branşlardan öğretmen arkadaşlarınız olabilir. İnteraktif ve işbirlikçi bir program olma özelliği sayesinde öğrencilerinizle etkileşim sağlayabildiğiniz gibi velileriniz ile de bilgi paylaşabilirsiniz. Tatillerde kaynak olarak tartışma özelliğini kullanabilir, işleyemediğiniz ders içeriklerinizi, ödevlerinizi, ders videolarınızı paylaşabilirsiniz. Örneğin okuduğunuz bir kitap hakkında online olarak tartışma, yorum yazma, bir matematik probleminin çözümü, bir sunumun tamamlanması, ders içeriklerinizi hazırladığınız bir uygulamanın linkini paylaşmak, duyuru yapmak  gibi pek çok işleminizi yapabilirsiniz.  Bilgisayarınızdaki veya  Google Drive, DropBox, Evernote gibi depolama alanlarındaki dosyalarınızı kolaylıkla bu araç sayesinde bilgisayarınızdan, mobil araçlarınızdan, tüm işletim sistemleri ile paylaşabilirsiniz.Yapmış olduğunuz ayarları Settings seçeneğinden değiştirebilir, sınıflarınızı silebilirsiniz.
Daha önceden buna benzer sınıf yönetimi araçlarından bahsetmiştik. (Kahoot!, Sokrative vb.) Yeni başlayanlar veya kalabalık menüler, seçeneklerle uğraşmadan hızlı ve kolayca paylaşımlar yapmak isteyenler için Sembly kolay bir sınıf yönetim aracı diye düşündüm. Umarım faydalı olmuştur.
Aşağıda Sembly ile ilgili tanıtım videosunu inceleyebilirsiniz.

Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: