Klavye ve Mouse Kullanımına Son

Klavye ve Mouse Kullanımına Son

Sevgili Arkadaşlar;
Sizlere bu yazımda yeni aldığım. Leap Motion donanımı hakkında bilgi vermek istedim. İnternet'ten daha önceleri izlemiş ve zamanı gelince alayım deneyim demiştim. Şimdi aldım ve deneyimlerimi paylaşmak istedim.
İsterseniz önce Leap Motion ne olduğunu anlatayım. Bu donanım ürünü bildiğim kadarıyla Amerikan menşeli Leap Motion adında bir şirketi tarafından 7,6 cm uzunluğunda geliştirilen bir cihazdır. Bu cihaz bilgisayara USB portu ile bağlanarak, sizin bilgisayar ve çevresindeki hiçbir şeye dokunmadan sadece parmaklarınızı hareket ettirerek bilgisayarda kolaylıkla işlem yapabileceğinizi sağlayan 3 boyutlu bir kontrol cihazıdır.
Leap Motion, elleriniz ve 10 parmağınızın hareketini algılarken oldukça hassas algılayıcıları sayesinde bilgisayarda herhangi bir işlem yapmanıza olanak sağlıyor. Bilgisayarınıza bağladığınız bu küçük cihaz, üzerinde bulunan üç LED lamba ile elinizi aydınlatırken hareket sensörleri ve kameraları ile de sıfır gecikmeyle 10 parmağınızın milimetrenin 100'de birine kadar olan her hareketini algılayabiliyor ve kaydedebiliyor.

Kısacası bilgisayar kullanırken herhangi bir aparat kullanmadan ve hiçbir yere dokunmadan parmaklarınızı dilediğiniz gibi özgürce kullanabileceksiniz. Bunu yapmak oldukça eğlenceli ve adeta bilgisayarınızda sihir yapıyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz.

Ben kullanırken "Azınlık Raporu" filmindeki karakter gibi hissettim.
Leap Motion ile Neler mi Yapabilir diye aklınıza gelebilir. Bende aklıma gelenleri yazayım.
  • Leap Motion' u kullanmak oldukça eğlenceli. Hiçbir yere dokunmadan parmaklarınızı boşlukta hareket ettirmek adeta parmak uçlarınızdaki sihri keşfetmek kadar kolay ve keyif verici.
  • Web' de gezinmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Tasarımlarınız artık parmaklarınızın ucunda. Hayalinizde ki resmi çizmek için kalem, kağıt, boya vs. hiçbir şeye ihtiyacınız yok çünkü, parmaklarınızı hisseden Leap Motion' unuz var. Oyun oynarken dilediğiniz hamleleri hiçbir şeye bağlı kalmadan rahatlıkla yapabileceksiniz. Ve daha bir sürü sayamadığımız işlemi dilediğiniz gibi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.





 Leap Motion ile neler yapabileceğinize dair Tanıtım Videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: