Chrome Uzantıları Açamıyorsan Çözümü Burada

Chrome Uzantıları Açamıyorsan Çözümü Burada

Sevgili arkadaşlar;
Chrome uzantılı dosyaları açmak istediğinizde problemle karşılaşıyorsanız aşağıdaki sebeplerden biri olabilir.

Birincisi bilgisayarınıza küçük bir malware yani istenmeyen bir yazılım girmiş olabilir. En çok da facebook ve otomatik beğenilerden başınız ağrıyorsa...

Google Chrome, Yandex ya da Opera hedef seçilmiş tarayıcılar arasında. Bu istenmeyen yazılım bir kez çalıştığından kendisine Google Chrome klasöründe bir yer edinerek her sistem açıldığında uzantıyı yeniden yükler. Tarayıcılarınız otomatik update yapamazlar ve uzantıyı kaldırmak için Ayarlardan Uzantılara tıkladığınızda sekme ya da programın tamamı kapanır.

Öncelikle  uzantılara girmenin bir yolu var o da eklenti yani uzantıyı kapatmak. Google Chrome açıkken sağ üstteki Özelleştirme ikonuna tıklayarak (Ayarlara girdiğimiz menü) Araçlar a oradan da Görev Yöneticisine tıklıyoruz. Burada uzantılardan şüpheli olanları işlemi bitir diyerek son veriyoruz. Uzantılara artık girip kaldırabilirsiniz sistemden.

Ancak inatçı yazılımlar program kapanıp açılınca ya da bilgisayar yeniden başlatıldığında yeniden aktif olabilir. Bunların da önüne geçebiliriz. Temizlememiz gereken 2 yer var. Birincisi C:\Users\Kullanıcı\Appdata\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions içine girerek burada eeebbbdddffaaakklmmmnn gibi karışık harfli isimlerde klasörler görüyorsanız bunları silin.
Bilgisayarınızda Kullanıcılar çok ise hepsi için aynı işlemleri yapın. Yani Users\içindeki her bir kullanıcıya ait Appdata\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions yoluna bakarak içindekileri temizleyin.
Sonrasında Başlat - Çalıştır'a Regedit yazın. HKEY_LOCAL_MACHİNE / SOFTWARE /  Policies / Google / Chrome / kısmında forcedextensions ya da extensions ile ilgili bir değer varsa bunları da silin. HKEY_LOCAL_MACHİNE /  SOFTWARE / Google / Chrome / yolunu da kontrol edin. Hepsi bu kadar.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: