Google Analytics alternatifi Ücretsiz Web İstatistiği

Google Analytics alternatifi Ücretsiz Web İstatistiği

Google Analytics alternatifi Ücretsiz Web İstatistiği

Bu yazımda sizlere Google Analytics ve eTrackere alternatifi güzel ve kullanışlı bir scriptinden (yazılım) bahsetmek istedim. Yazılımın adı Piwik. Piwik hemen hemen google analyticsin bize sağladığı hizmeti vermeye çalışan açık kaynak kodlu bir projedir. Yazılımın ücretsiz olması en büyük avantajı olması yanı sıra ücretli yazılımlardan da çok üstün performans sağlamaktadır. Alt yapı olarak PHP ve MYSQL kullanmakta. Kurulumu kolay bir şekilde kendi serverinize yapabilir ve sitelerinizin ziyaretçi istatistiklerinizi kendi alt yapınızla takip edebilirsiniz.

Programın arayüzü başta belki biraz karışık olduğunu düşünebilirsiniz fakat, çok kısa süre içerisinde alıştıktan sonra son derece kolay bir arayüze sahip olduğunu sizlerde göreceksiniz. Piwik kurulu hakkında buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Beklentinizi tamamen karşılayacak bu yazımın web sitesine http://www.kiwik.org ‘dan ulaşabilirsiniz. Ayrıca demo olarak görmek isteyenler için http://demo.kiwik.org adresinden ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: