3D Modelleme Programları

3D Modelleme Programları

Merhaba Arkadaşlar;
Bu yazımda sizlere 3 boyutlu çizimler yapabileceğiniz uygulamalardan genel anlamda bahsetmek istedim. Teknik olarak 3D (3 boyutlu), nesnelerin X, Y ve Z eksenlerinden (taraflarından) görüntülenmesi anlamına geliyor. Bu teknik 3D animasyon, 3D modelleme ve 3D render şeklinde 3 farklı dala ayrılmıştır. Bildiğiniz üzere sinema filmlerinde, animasyonlarda, ürün ilanlarında veya reklamlarda gördüğümüz birçok görüntü aslında gerçek değil, 3 boyutlu tasarlanmış görüntülerdir. Görüntülerin 3 boyutlu tasarlanması, onlara gerçeklik hissi verir ve göz tarafından öyle algılanırlar. 

İşte gerçekmişçesine çizimler ve modeller hazırlamanızı sağlayacak programlar aşağıda bahsediyorum…

Blender

modellemede kullanılan en popüler programlardan birisi olan blender, ücretsiz ve açık kaynak kodlu olmasıyla dikkat çekiyor. interaktif 3d animasyonlar hazırlayabileceğiniz uygulama ile su simülasyonları da oluşturabiliyorsunuz.
Blender

K-3D

K-3D de ücretisz olan modelleme programlarından birisi. ancak onun tek özelliği bu değil. k-3d eklenti desteğine sahip ki, bu özelliği onu hem çok esnek hem de her işin altından kalkabilecek hale getiriyor. modellemelerinde poligonları kullanmayı sevenler için iyi bir alternatif.
k-3d

Art of Illusion

ücretsiz ve açık kaynak kodlu başka bir uygulama. 3d modelleme ve render alma programı, temel animasyonların hazır hallerini de bünyesinde barındırıyor. bu özelliği kullanıcılarına zaman kazandırabilir.
artofillusions

SOFTIMAGE|XSI Mod Tool

oyun geliştiriciler için tavsiye edebileceğimiz bu uygulama da ücretsiz. oyunlar için mod geliştirme aracına da sahip olan yazılımın bu özelliği sadece ticari olmayan oyun geliştiricileri için ücretsiz. oyununuzu satmaya başladığınızda lisans parasını da ödemeniz gerekiyor. temel oyun geliştirme motorlarını bünyesinde barındıran bu program flash oyun hazırlamak için bile kullanılabilir.
SOFTIMAG

Zmodeler

ZModeler (Zanoza Modeler), Oleg Melashenko tarafından geliştirilen bir 3d modelleme programı. bilgisayar oyunları hazırlamak isteyenlere hitap eden yazılım karmaşık modellemeler hazırlanmasına da izin veriyor.
Zmodeler

TopMod3d

TopMod3d hem ücretsiz hem açık kaynak kodlu hem de portable, yani taşınabilir disklere de kurulabilir bir program. solid modellemeler ve prototipler hazırlamak için birebir. özellikle prototip hazırlama konusunda çok hızlı.
topmod3D

Google SketchUp

Google SketchUp, sadece 3d modellemeler hazırlama konusunda değil bunları paylaşmanız konusunda da uzman. google earth uygulamasına istediğiniz binayı modelleyip yüklemenizi sağlayan bu uygulama ile hazırladığınız modeli resim formatında veya video formatında kaydedebiliyorsunuz. modelinizi kamerayla dolaşıyormuş gibi dışarıdan izlemek isterseniz süper bir uygulama. program ile farklı kişişler tarafından hazırlana modelleri de bilgisayarınıza indirebilir, üzerlerinde düzenlemeler yapabilirsiniz..
Google SketchUp

AutoQ3D Community – 3D Editor

AutoQ3D Community, hızlı şekilde modellemeler ve prototipler hazırlamak için kullanabileceğiniz, bilgisayarınızın donanımlarını sonuna kadar kullanabilen oldukça güçlü bir program. GNU lisansıyla dağıtılan uygulamayı kullanmak için herhangi bir ücret ödemenize de gerek yok. üstelik programı alıp kendi ihtiyaçlarınıza göre geliştirmeye devam edebilirsiniz.
AutoQ3D

Anim8or

Anim8or, özellikle filmlerde gördüğümüz karakterlerin benzerlerini tasarlamak için kullanabileceğiniz bir uygulama. kendi karakterinizi yaratmak için daha fazla beklemenize gerek yok.
Blender

Seamless3d

ücretsiz ve açık kaynak kodlu başka bir modelleme uygulaması olan Seamless3d ile gerçekçi artist modelleri hazırlayabilirsiniz. iş sizin yaratıcılığınıza kalıyor.
seamless3d

BRL-CAD

BRL-CAD, geometrik editörünü, çapraz platform çalışmalarını destekleyen, render yapabilen ve karmaşık geometrik hesaplamaların üstesinden gelebilen bir uygulama.
BRL-CAD

3DPlus

With 3DPlus ile sadece birkaç dakika içerisinde, başka karmaşık 3d modelleme yazılımlarına gerek kalmadan, oldukça başarılı modellemeler yapabilirsiniz.
3DPlus

3D Canvas

3D Canvas, sürükle-bırak özelliğine sahip gerçek zamanlı bir modelleme ve animasyon programıdır. karmaşık modellemeleri bile basit araçları kullanarak hazırlayabileceğiniz uygulama ile kendi modellemelerinizi kısa sürede hazırlayabileceksiniz.
3dcanvas

eDrawings

eDrawings, hem 3d hem de 2d modeller hazırlayıp bunları paylaşmanızı sağlayan bir uygulama. bu program ile modelleme yapma korkunuzu da yenebilirsiniz, zira kullanımı oldukça kolay.
edrawings

Blink 3D

Blink 3D, 3d modellemeler hazırlamak için kullanabileceğiniz bir başka uygulama. özellikle web'de kullanılmak üzere 3d modellemeler hazırlamak ve bunların etrafında dolaşılmasını sağlamak için kullanılabilir.
blink3d builder

Minos

MINOS, 2d ve 3d görüntüler hazırlamak için kullanılabilecek bir başka yazılım. çizgi, dalga ve daire gibi temel geometrik şekilleri de içerisinde barındırıyor.
minos

freeCAD

freeCAD motion simülayonlar oluşturmak için kullanabileceğiniz ne başarılı uygulamalardan bir tanesi. bu iş gerçekten çok kolaylaştırıyor. program ile hazırladığınız modelleri ters açıdan da görüntüleyebiliyorsunuz.
freecad

Bishop3D

Bishop3D, fotoğraf kadar gerçekçi modellemeler hazırlamak için kullanılabilecek bir uygulama. hazırladığınız modelleri sanki bir fotoğrafmışçasına gerçeklik hissi kazandıran birçok efekti kendisi otomatik uygulayabiliyor.

Bishop3D

K3DSurf

K3DSurf, hazırladığınız modelleri 3, 4, 5 veya 6 farklı boyutta düzenleyebiliyor. üstelik bu matematiksel fonksiyonları kullanmak için ekstra bir bilgiye ihtiyacınız yok.

DesignWorkshop Lite

DesignWorkshop, özellikle mimarların kullanabilecekleri 3 boyutlu tasarımlar hazırlamanızı sağlayan bir uygulama. hazırlanan modelleri 3 farklı açıdan resmedebiliyor.
DesignWorkshop Lite

GDesign 2.0

GDesign 2.0, 2D veya 3D tasarımlar hazırlamanızı sağlayan, windows tabanlı bir uygulama. programı kullanarak hazırladığız tasarımları test edebilir veya karmaşık modelleri yendien düzenleyebilirsiniz.
GDesign

Sweet Home 3D

Sweet Home 3D, özellikle mobilya tasarımı için tercih edilebilecek bir uygulama. 2 ve 3 boyutlu çalışmalar hazırlayabileceğiniz uygulama tasarımlarınızı hızlı şekilde hazırlamanız için gerekli neredeyse bütün araçları içeriyor. örneğin bir odayı bütün detaylarıyla tasarlayabilir, duvarların desenini veya rengini birkaç tıklamayla değiştirebilir, web üzerinde hazır modelleri indirerek üzerlerinde düzenlemeler yapabilirsiniz. evini sevenlere…
Blender

trueSpace

trueSpace, özellikle texture'lar hazırlamak için kullanılabilecek tam donanımlı bir uygulama. programı kullanarak istediğiniz yeryüzü şeklini hazırlayabilir, dilerseniz bunları oyunlarınızda da kullanabilirsiniz.
trueSpace

Alibre Design Xpress

Alibre Design Xpress, mekanik parçalar tasarlamak için kullanabileceğiniz profesyonel bir uygulama. temel 3d tasarım yeteneklerine sahip olan uygulama ile kısa sürede istediğiniz ürünün modelini hazırlayabileceksiniz.
Alibre Design Xpress

3DVIA Shape

3DVia Shape, neredyese bütün 3d modelleme fikirlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir uygulama.
3DVia Shape
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: