Wordpress Menülere İkon Eklemek

Wordpress Menülere İkon Eklemek

Wordpress Menülere İkon Eklemek

Bu yazımda sizlere Wordpress web sitesine sahip olan arkadaşlara Wordpress'te menülerine ikonlar ekleyerek nasıl daha güzel bir menüye sahip olacakalrı hakkında bilgi vermek istedim.
Wordpress genelde sade görünüme sahip menülerden oluşur. Sade görünümlü menüler yerine daha görsel ve gösterişli bir menüye sahip olacaksınız. Bunun için Menu Icons adlı bir eklentiyi kullanacağız. Öncelikle eklentiyi kurup etkinleştirin.

Bunun için tıklayınız.

Eklentiyi kurduktan sonra menülerimize ikon ekleyebilmek için Yönetici Sayfası içerisindeki Görünüm menüsünden Menüler sekmesini tıklayın.
Daha sonra açılan sayfada aşağıdaki gibi bir menü seçildiğinde içerisinde menü başlıklarını göreceksiniz. Aşağıdaki resimde 1 numaralı kısımda Menü ismi var. Menü yapısı ayarları içerisinde aşağıda ki örnekte ilk mavi ok ile işaret edilmiş olan Başlangıç adlı menüyü seçtim.

Yukarıdaki 2 numaralı resim ile gösterdiğim kısımda menü elemanının adını görmektesiniz. Menü altında eklentiyi yüklediğimizde Icon:Select şeklinde bir kısım oluşacak. Bunu tıklayarak ikon seçimi için açılacak pencereden seçim yapacaksınız.

Gördüğünüz gibi yüzlerce ikon arasında dilediğinizi seçebilirsiniz. Yeşil ok ile gösterilen kısımdan dilediğiniz bir kategoriyi seçebilirsiniz. Kategorilerin içerisinde alt kategorilerin seçimini de kırmızı ok ile gösterdiğim drop-down yani açılır kapanır menüden yapabilirsiniz. Ayrıca kategoriler içerisinde en altta Image adında bir kategori bulunmakta. Buradan kendi oluşturduğunuz ikonları da menü başlıklarına ekleme şansınız bulunmaktadır. Bu sayfada herhangi bir ikonu seçtiğinizde sayfanın sağ tarafında ayarlar gözükecek.

Görüldüğü gibi tüm menülerin baş kısmına birer ikon geldi ve menü daha profesyonel bir görünüm kazandı.

Ayrıca belirtmem gereken bir kısım daha var. Eğer dikkat etmişseniz menüleri ayarladığınız sayfada Menu Icons Settings adında eklenti ayarlarını yapabileceğiniz bir kısım da bulunmaktadır.


Burada Global kısmında kullanacağınız ikon kategorileri için seçim yapabilirsiniz.Current Menu kısmında o an ayarlama yaptığınız menü elemanları için yukarıda bahsettiğim ayarlamaları toplu olarak gerçekleştirebilirsiniz. Mesela ikonu sol değil de sağ tarafa almak isterseniz tek tek menü elemanlarının içerisinden ayarlamalar yapmanıza gerek yok, buradan toplu olarak ayarlama yapabilirsiniz. Son olarak Extensions kısmında IcoMoon adında bir eklenti olduğunu göreceksiniz. Bunu yüklediğinizde IcoMoon kategorisi oluşacak ve bu kategoride yüzlerce başka ikon oluşacak. Böylelikle daha fazla alternatifiniz olacaktır. Dilerseniz bu ikon setini yükleyebilirsiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: