Google Süpriz Yumurtaları

Google Süpriz Yumurtaları

Merhaba Arkadaşlar;
Bu yazımda sizlere İnternet'te arama motoru olarak kullandığımız google ile ilgili çeşitli süpriz yumurtalar diye ifade edilen bilgiler paylaşacağım. Bunları yapabilmek için Google Chrome web tarayıcı uygulaması kurulu olması gerekmektedir. Diğer web tarayıcıları (Explorer, Firefox, opera, Safari gibi) desteklememektedir. 

Do A Barrel Roll: Arama yaparken bir savaş uçağında gibi hissetmek ister misiniz? "do a barrel roll" yazdığınızda arama sayfasının döndüğünü göreceksiniz
Google'a zor sorular sormaktan çekinmeyin. mesela "What is the loneliest number? (en yalnız sayı hangisi)" yazdığınız zaman Google'ın hesap makinesi, size "1" cevabını verecek.
Askew: Google'da "Askew" ya da "tilt" aramalarını yaptığınız zaman, sayfanın biraz yana yattığını fark edeceksiniz.
Google Gravity: ?Google gravity? yazın ve ?Kendimi şanslı hissediyorum? düğmesine basın.Sayfadaki tüm öğelerin yerçekimine kapılıp düştüğünü göreceksiniz. İsterseniz fareniz yoluyla bu yığınla oynayabilirsiniz.
Recursion: "Kendini sonsuz olarak tekrar etme" anlamında olan bu sözcüğü arattığınızda, Google size aynı aramayı yapmanızı öneriyor.
Chuck Norris Nerede: "Where is Chuck Norris?" yazarak aramasını yaptığınız zaman sizi www.nochucknorris.com sitesine yönlendirerek. "Google Chuck Norris'i aramayacak, çünkü siz Chuck Norris'i bulamazsınız, o sizi bulur." mesajıyla karşılaşıyorsunuz.
Yılan Oyunu: Ve son olarak, Google servislerinden birisi olan Youtube'da video izlerken yön tuşlarına hızlıca basarak yılan oyunu oynayabilmek mümkün
Dinazor Oyunu: Google sitesinde atadığınız site bulunamadı diye bir mesaj çıktığında ekranda dinazor resmi çıkarsa Space (Boşluk) tuşuna basın ve yukarı ve aşağı tuşları ile oyun oynayın.
Google arama kutusuna "atari breakout" yazarsanız kısa bir süreliğine klasik ama en çok bilinen atari oyunu Breakout oyununu oynayabilirsiniz. 
Goole arama kutusuna "google in 1998" yazarsanız google sizi 1998 yılına götürmektedir. Neden mi 1998 yılına gidiyor. Çünkü google 1998 yılında kuruldu da ondan.
Pacman oyunu: google arama kutusuna "google pacman" diye yazar ve aratırsanız en üstte sizlere oyunu oynayacağınız bir bölüm açılıyor. Tıklayın ve oynayın. Bu 2010 yılında pacman oyunu ile ilgili doodle yapıldı ve daha sonra ise kalıcı olarak devam etmektedir.
Google Mars: Mars gezegeninde google maps gibi dolaşmak isteyenler arama kutusuna "google mars" yazmaları yeterlidir.
Google Moon: Ayda dolaşmak isteyen isteyenler arama kutusuna "google moon" yazmaları yeterlidir. Ayı google maps gibi gezin be dolaşın.
Hesap Makinesi : Google arama kutusuna hesap makinesi şeklinde bir işlem yazıp aratın. Örneğin "25+15" gibi. Çıkan sonuçların en üstünde bir hesap makinesi açılacaktır. İstediğiniz hesaplamayı yapabilirsiniz. Bu arada arama çubuğunda çarpma için * işaretini, bölme için ise / işaretini kullanmayı unutmayınız.
Doviz Çeviricisi: Google isteyen dövizlerin kur hesaplamasını yapar. bunun araya "to" ifadesini yazmanız gerekir. Örneğin "50 dolar to tl" yazdığınızda size hesaplama sonucunu gösterir. Bazen türkçe çalışmayabilir. İşin garanti olması için ingilizce olarak dollar ve tl yerine ise ytl yazmanız gerekir.
Geri Sayım Aracı: Google arama kutusuna “set timer 10 minutes” yazın. İsterseniz sayacı durdurabilir veya reset’leyerek başa alabilirsiniz.
Bir şehirde güneşin tam olarak kaçta doğacağını merak ediyorsanız Google size yardımcı olabilir. Bunun için önce “gün doğumu” anlamına gelen “sunrise”, ardından da şehri yazın. İşte güneşin o kentte doğacağı saat ve dakika.
Üçüncü ipucumuz yine zamanla ilgili. Herhangi bir şehirde o an saatin kaç olduğunu öğrenmek için tek yapmanız gereken “zaman” anlamına gelen “time” ve şehrin İngilizce ismini yazmak. Şu anda saatin orada kaçı gösterdiğini hemen görebilirsiniz.
Sıradaki özellik diyet yaparken kalori sayanlar için. İki besinin kalorisini karşılaştırmak istiyorsanız önce İngilizcelerini, sonra da araya “versus”un kısaltması olan “vs” yazın. Ben burada elma ile muzu karşılaştırdım. Alttaki ok işaretine tıklayarak o yiyeceklerin besin değerlerini detaylı bir şekilde görebilirsiniz.
Uçakla gelmesini beklediğiniz biri varsa ve uçuş numarasını biliyorsunuz uçağın inip inmediğini Google size söyleyebilir. “Uçuş” anlamına gelen “flight” ve yolcunuzun uçuş numarasını yazın. Uçağın kaçta kalktığını veya kalkacağını ve inip inmediğini Google anında söyleyecek.
Elinizdeki bir fotoğrafın internet'te benzerleri var mı diye merak ediyorsanız Google imajlar size yardımcı olabilir. Bunun için resmi bilgisayarınızdan yüklemeniz yeterli. Google size hemen benzer fotoğrafları gösterir. Mesela Facebook profil fotoğrafınızı yükleyip İnternet'te kaç yerde olduğunu öğrenebilirsiniz.
Yaşadığımız şehirde veya başka bir şehirde havanın ilerleyen günlerde nasıl olacağını hep merak ederiz. Bunun için de kadim dostumuz Google emrinize amade. İngilizce “hava” anlamına gelen “weather” yazın, sonra da şehrin ismini girin. Google, 8 günlük hava durumu tahminini detaylı bir şekilde önünüze getirir.
Google’ın sağladığı kolaylıklar say say bitmiyor. Şimdi de sıra “metrik çeviri” özelliğinde. Örneğin “34 miles to km” yazdığınızda Google hemen 34 milin kaç kilometre olduğunu gösterir. Chrome tarayıcı kullanıyorsanız sonuçla beraber “foot”, “inch” gibi ölçüler için bir çeviri uygulaması da görürsünüz.
Google, geometri problemlerini çözerken de yardımcı oluyor. İngilizce “çöz” anlamına gelen “solve” yazın ve sonra da istediğiniz geometrik şekli girin. Mesela üçgen anlamına gelen “triangle” gibi.
Bir şarkıcının şarkılarını listelemek ve hatta dinlemek istiyorsanız önce “şarkılar” anlamına gelen “songs”, sonra “by” ve en sonuna da şarkıcının ismini yazın. Şarkılar hemen önünüze gelecek. Yalnız bu özellik galiba yalnız Chrome tarayıcıda çalışıyor.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: