Karikatür Hazırlamak

Karikatür Hazırlamak

Merhaba Arkadaşlar;
Bu yazımda sizlere nasıl karikatür oluşturacağımızı anlatacağım. Bunun için kullanacağımız Web 2.0 alt yapısına sahip ToonDoo sitesine giriş yapmamız gerekir.
ToonDoo İngilizcedeki “Cartoon” kelimesinde türetilen bir kelimedir. “Cartoon” kelimesi de Türkçe'mizde karikatür anlamına gelmektedir. ToonDoo çevrimiçi olarak karikatür tasarlamamıza ve oluşturmanıza yarayan bir araçtır.
ToonDoo ile karakterler oluşturabilir, karakterlerinizi konuşturabilir, resimlerle bir kolaj çalışması yapabilir, hikaye oluşturup derslerinizi daha eğlenceli hale getirebilir, inanmayacaksınız ama bir kitap bile oluşturabilirsiniz. Kısacası ToonDoo ile o kadar çok şey yapabilirsiniz ki yapacaklarınız sizin hayalinizle sınırlıdır.
ToonDoo kullanmak için ücretsiz üye olup siteye giriş yapıyoruz. ToonDoo uygulamasının hem ücretli hem de ücretsiz kısmı mevcuttur. Ancak ücretsiz üyelik sizin işiniz görebilecek kapasiteye sahiptir. Yani ücretsiz bir şekilde derslerinizde kullanmaya yönelik karikatürler hazırlamak için ToonDoo’yu kullanabilirsiniz.Karikatür oluşturmak için “Toons” kısmından “Create Toon” seçeneğine tıklıyoruz. Daha sonra işlemleri takip ederek karikatürü hazırlıyoruz.
ToonDoo’yu derslerde kullanmak için tamamen sizin üretkenliğinize kalmış. Örnek verecek olursak ToonDoo uygulaması ile küçük yaşlarda okuma becerilerini kazandırmak için kullanabilirsiniz. Oluşturduğunuz eğlenceli karikatürleri okumak miniklerinizin çok hoşuna gidecektir. Ayrıca diğer derslerde ve büyük yaşlarda da ToonDoo kullanımı mümkündür. Sosyal Bilgiler dersinde yaşanan bir olayın akışını anlatmak için ToonDoo konuşmalarını kullanabilirsiniz. Kendi karakterlerinizi oluşturup öğrencilerinizin adlarını kullanabilirsiniz. Hatta ToonDoo’yu öğrencilerinize anlatıp onlardan materyaller hazırlamasını isteyebilirsiniz. Herkesin kendine ait bir karakteri olması, sınıf içerisinde o karakterlerini kullanmak onları motive edecektir. Karikatür bile sınıfa asıldığında her zaman çocukların gözü önünde olacağı için konuları kalıcı olarak öğrenmeyi kolaylaştıracaktır. Hem de gerçekten dersin tekdüzeliğinden kurtulmuş olacaksınız. ToonDoo çok fazla materyal oluşturmanıza imkan sağlayacak bir araçtır. Zümre çalışmalarında üzerinde uğraşıp bolca beyin fırtınası yaparak güzel projelere ve materyaller çıkarabilirsiniz. Benim size tavsiyem öğrencilerin de bu aracı kullanarak materyaller oluşturmasını sağlamanızdır.
ToonDoo ile karikatür hazırlamak ile ilgili aşağıda kullanım sunumu bulunmaktadır.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: