Localhost'ta tek tıklamayla Opencart Kurulumu

Localhost'ta tek tıklamayla Opencart Kurulumu

Localhost'ta tek tıklama Opencart Kurulumu

localhost
Bilgisayarınızda localhost'a tek tıklama ile Opencart, Wordpress, Joomla gibi hazır siteler kurabilirsiniz.

Daha önceden web tasarımı ile uğraşanlar bileceği üzere önce kendi bilgisayarlarında Localhost'a kurulum yaparlar daha sonra bunu canlıya  geçirirler. Yani İnternet'teki server sonucularına taşır veya yüklerler. İnternet'te pek çok localhost wordpress, joomla, opencart ve benzeri hazır içerik kurulumunu anlatan makale, video bulunmaktadır. Bu anlatımlar genel olarak AppservWampXammp gibi yerel sunucu oluşturma programlarının kurulumu ardından anlatıma geçmektedirler. Bu işlemler basittir. Ama bilmeyenler benim gibi önce uğraşır sonra öğrenirler. Bunun daha kolay ve kısa yoldan yapımı var desem. "Yok daha neler" diye bilirsiniz. Evet yanlış duymadınız birkaç tıklamayla otomatik kurulum yapabilirsiniz. Nasıl mı? Haydi takip edin.

Bu bahsedeceğim uygulama içerisinde Opencart, Wordpress, Joomla, eyeOs, PrestaShop gibi toplam 431 den fazla hazır kurulum yapacağınız içerik barındırıyor. Bu uygulamanın adı Ampps, bulunduğu paketin ismi Softaculous'dur.



softaculos


Kısa bilgiden sonra ayrıntılara devam edelim.

Bilgisayara Ampps Uygulamasını Kurulumu


İlk önce Ampps sitesinden işletim sistemimiz hangisi ise ona uygun dosyayı indirelim. Daha sonra ise normal bir uygulama kurulumu gibi kurulumunu yapalım. Bu kısımlarını anlatmıyorum.

Kurulum işlemi bittikten sonra uygulamayı açalım ve gerekli ayarlamaları ve istediğimiz hazır içerik sitesini localhost'a kuralım.

Localhost'a Opencart, WordPress kurulumu yapmak

Ampps yazılımı Apache, Mysql, MongoDB, PHP, Perl, Python gibi altyapıları içerisnde barındırmaktadır. Bu alt yapı Softaculous scriptlerinin otomatik kurulumunu yapan ücretsiz bir paket programdır. Bu programın en büyük özelliği tıpkı hosting Cpanel üzerindeki opencart kurulumu gibi oldukça basit bir şekilde tüm işlemleri sizin yerinize yapıyor. Daha önce web sitesi hsot işleri ile uğraşanlar Cpanel kullanımını bildiği için yabancılık çekmeyeceklerdir. Kısaca sadece tıklıyoruz ve kuruluma başlıyoruz.


ampps

Uygulamanın eve benzer simgeye tıkayın. Daha sonra ise sol menüden istediğiniz hazır içerik kategorisinden istediğinizi seçin.


ampps

Daha sonra Opencart, WordPress, Joomla, PrestaShop gibi ne isterseniz onu seçin ve Install düğmesine basın.Daha sonra klasör adı, site adı, kullanıcı adı ve şifreler gibi ayarları yap. Daha fazla anlatmaya gerek yo kdiye düşünüyorum. Hepsi bu kadar. 

Her hangi bir yerde sıkıntı problem yaşarsanız online destek bölümünden yardımcı olmaya çalışırım. 
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: