Powerpoint dışında Sunum Oluşturma Uygulamaları

Powerpoint dışında Sunum Oluşturma Uygulamaları

Yıllarca PowerPoint uygulaması ile birbirinden ilginç ve güzel sunumlar yaptım. Artık daha farklı ne gibi sunumlar olabilir dediğimde aklıma bir araştırma yapmak geldi. İşte sizlere sunum yapmak istediğimizde PowerPoint kullanmanın dışında başka neler olabilir diye araştırma sonucunda karşıma çıkanları sizinle paylaşmak istedim. Deneyip görmek gerekir.

Bu arada kısa bir bilgi vereyim . PowerPoint ilk sunum hazırlama programı olarak bilinen Presenter'in Macintosh bilgisayarları için tasarlanmış ve 1987 yılında piyasaya sürülmüştü. Sonrasında isim konusunda yaşanan marka sorunlarından dolayı Presenter ismi PowerPoint olarak değiştirilmiş ve sahipleri şirketle birlikte bu programı da Microsoft’a satmışlardı. İşte o günden bugüne ‘sunum hazırlama’ PowerPoint programıyla özdeşleşmiştir. Fakat Web 2.0 araçlarının bir çığ gibi büyüdüğü günümüzde, sunum hazırlamak konusunda PowerPoint’in tahtını sarsan birçok basit ve etkileyici web aracı bulunmaktadır. Bunlardan bir kaç tanesi aşağıda belirtilmiştir.

Prezi

Prezi’nin şanı, hali hazırda okyanusu aştı. Prezi ile yapılmış sunumlar mükemmel geçiş efektleriyle dikkat çekiyor. Düzenleyebilmeniz için birkaç -belki daha fazla- sunum taslağını size sunan Prezi çok fazla değişiklik yapmanıza izin vermeden, kendi tasarımlarınızı yaratmanıza izin veriyor. Ancak Prezi’nin bu konudaki tutumu özgürlüğü kısıtladığından bedava sürümde yapılmış sunumlar hemen kendini belli ediyor. Yine de göz alıcı geçiş efektlerinin ve taslak tasarımlarının azımsanamayacak kadar güzel olduğunu belirtmek isterim.


Visme


Visme görselliği ve içerik tasarımını ön planda tutan bir sunum hazırlama aracıdır. İçinde çeşitli konularda kategorize edilmiş geniş bir ikon galerisi bulunması da bu aracın artılarından. Aynı zamanda bu araçla sadece sunum değil infografik de oluşturabilirsiniz. Eksileri ise bedava versiyonunda sadece 3 adet sunum ve infografik depolamamıza izin vermesi ve kısıtlı tasarım seçenekleri sunmasıdır.

Creaza daha çok çocuklar için oluşturulmuş, yaratıcılık ve hikaye anlatıcılığını geliştirmeyi de sağlayan bir sunum aracıdır. Kullanımının diğer araçlardan kolay olmasıyla hedef kitlesine uygun bir duruş sergileyen Creaza, çocukların var olan 100lerce taslağı kullanarak sunum oluşturmasına izin veriyor. Creaza’nın en büyük artısı sunumun yanında müzik oluşturma paneli de sağlıyor olması. Belirli müzik parçalarını sürükle bırak yöntemiyle bir araya getirip beste bile yapabiliyorlar. Ve bu sunum&beste gibi ürünlerini arkadaşlarıyla da paylaşabiliyorlar.



Empressr

Blogger ile yapılmış gibi görünen ana sayfa tasarımı sizi yanıltmasın, Empressr’i tanısanız çok seversiniz. Çünkü grafiklerden, tablolara; şekillerden, ses kaydına kadar birçok sunum materyali ekleyebileceğiniz mükemmel bir slayt tasarım ekranına sahip. Klavye kısayollarını kullanabilmeye kadar özelleştirilmiş Empressr’de bir sunumu birden çok kişi ile birlikte tasarlayabilirsiniz. Hatta ve hatta sunumunuzu istediğiniz herhangi bir web sitesine Embed edebilme lüksüne de sahipsiniz. Üstelik tüm bunları için herhangi bir ücret ödemenize de gerek yok!

Umarım faydalı olmuştur. Diğer yazılarımızı okumayı ve yorum yapmayı unutmayınız.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: