Kodlama Olmadan WordPress Hızını Arttırma

Kodlama Olmadan WordPress Hızını Arttırma

WordPress sitenizi yaptınız fakat eğer düzgün yapılandırma yapılmaz ise site geç açılır, site işlemler esnasında kasılmalara meydan verir. İşte bu ve benzeri durumlar olmaması için kodlama yapmadan birkaç tıklama ile nasıl hızlandırabileceğinizi göstereceğiz.


İlk önce WordPress Caching Eklentisini Yükleyiniz

WordPress alt yapısıyla oluşturulan siteler dinamiktir. Yani web sitenizdeki her ziyaret esnasında çağrılır. Sayfalarınızı oluşturmak için, WordPress gerekli bilgileri bulmak, hepsini bir araya getirmek ve ardından kullanıcıya göstermek için bir işlemi çalıştırmak zorunda kalır. Bu işlem çok sayıda adım içerir. Eğer sitenizi birden fazla kişi ziyaret ettiğinde web sitenizi gerçekten yavaşlatabilir. Bu yüzden her WordPress sitesinde bir önbellekleme eklentisi kullanmanızı öneririz. Önbelleğe alma, WordPress sitenizi her yerde 2 kat ila 5 kat daha hızlı hale getirebilir.
WordPress için kullanılabilir önbellek eklentileri çok vardır. Buunlar arasında sizlere WP Super Cache eklentisini kullanmanızı öneririz . Kurulum zor değildir. Eklentiyi kurduğunuzda farkı sizler ve ziyaretçiler hemen fark edeceklerdir.
Not: Eğer Yönetilen bir WordPress hosting sağlayıcısı kullanıyorsanız, önbellek eklentisine ihtiyacınız yoktur, çünkü sizin için onunla ilgilenirler.

Sitede Kullandığınız resimleri optimize edin.

Birçok web sitesini incelediğimizde güzel, şık ama resimlerden dolayı geç açlıyor. Bunları optimize etseler çok daha iyi olacak. İsterseniz biraz bu optimize olayını ayrıntılı inceleyelim.

Resimler, içeriğinize hayat verir ve katılımı artırmaya yardımcı olur. Araştırmacılar, renkli görsellerin kullanılması insanların içeriğinizi% 80 oranında daha fazla okumasına neden olduğunu keşfettiler.

Doğrudan telefonunuzdan veya kameranızdan bir fotoğraf yüklemeden önce, resimlerinizi web için optimize etmek için fotoğraf düzenleme yazılımını kullanmanızı öneririz.


Orijinal biçimlerinde, bu fotoğraflar büyük dosya boyutlarına sahip olabilirler. Ancak, görüntü dosyası biçimine ve düzenleme yazılımınızda seçtiğiniz sıkıştırmaya dayalı olarak, görüntü boyutunuzu en fazla 5 kat azaltabilirsiniz. Bunun için JPEG ve PNG formatlarını kullanın. Arasındaki fark mı?

PNG resim formatı sıkıştırılmamıştır. Bir görüntüyü sıkıştırdığınızda, bazı bilgileri kaybedersiniz, böylece sıkıştırılmamış bir görüntü daha fazla ayrıntıyla daha kaliteli olur. Olumsuz yönü, daha büyük bir dosya boyutu olması, bu nedenle yüklenmesi daha uzun sürüyor.

JPEG , diğer taraftan, görüntü kalitesini biraz düşüren sıkıştırılmış bir dosya biçimidir, ancak boyutu önemli ölçüde daha küçüktür.

Peki seçeceğimiz resim formatına nasıl karar vereceğiz?

  • Fotoğrafımızın veya resmimizin renkleri çok farklıysa JPEG kullanırız.
  • Daha basit bir resim veya şeffaf bir resim istiyorsanız, PNG kullanıyoruz.
Genellikle resimlerimizin çoğu JPEG kullanın. Sadece şeffaflar için PNG kullanın.
Kaliteden ödün vermeden, Photoshop'u ve diğer popüler düzenleme araçlarını kullanarak görüntülerinizi tam olarak optimize etmenizi tavsiye ederim. Neden mi?

Örnek olarak resimin boyutu normalde 300 KB olduğunu düşünelim. Eğer onu Photoshop ile optimize edip kaydettiğimizde 60-70 KB olacaktır.

Umarım faydalı olmuştur. Diğer Wordpress hakkında yazılarımız okumanız dileklerimle...
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: