WordPress Sitenizi Hizlandirmak

WordPress Sitenizi Hizlandirmak

WordPress Sitenizi Hızlandırmak

WordPress alt yapısına sahip bir siteniz varsa sitenizin optimizasyon yapmadıysanız siteniz yavaş açılabilir. Sitenizin yavaş olması sadece buna bağlı olmayabilir. Hosting firmanıza, kullandığınız temaya, eklentiler ve birçok sebebe bağlı olabilir. Fakat genellikle sitenizde yüklü resimlerin gerekli ayarlarının yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Bu işlemi sizin yerinize yapan bir eklentiden bahsedeceğim. Eklentinin adı Wp Smushit 

Bu eklenti ile sitenizdeki resimleri kendi algoritmasına göre sıkıştırıp sitenizin %30-%35 daha hızlı açılmasını sağlamaktadır. Bu eklentiyi ücretsiz olarak yüklediğinizde sizlere 50 resimden fazla ise PRO versiyonunu almanızı isteyecektir. Buda ortalama aylık 49 $ civarındadır. Aşağıda anlatılanları adım adım yaparsanız istediğiniz kadar resim için kullanabilirsiniz.

1- Buraya tıklayıp eklentimizi kuruyoruz.
2- Kurulum bittikten sonra FTP ile sunucumuza bağlanıyoruz ve /wp-content/plugins/wp-smushit/lib” altında class-wp-smush.php dosyasını aşağıdaki kodları değiştiriniz.

if ( empty( $api_key ) )

3- Bu satırın hemen altında fonksiyonun false döndürdüğü görünür yani ;

if ( empty( $api_key ) ) {
return false;
}

bu kodu aşağıdaki ile değiştirin.

if ( empty( $api_key ) ) {
return true;
}

İşte bu kadar basit. Şimdi eklentiyi full olarak istediğimiz kadar tüm fonksiyonlarını aktif olarak kullanabiliriz  Umarım işinize yarar. Benim işime çok yaradı.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: