Yazılımcı ve Tasarımcılar için Chrome Eklentileri

Yazılımcı ve Tasarımcılar için Chrome Eklentileri

Tasarım ve Yazılım ile uğraşanların mutlaka kullandığı web tarayıcısından birisi de Chrome'dur. Neden mi? Çünkü kullanım oranı İnternet'te oldukça yüksek olduğundan olabilir mi? Bildiğim kadarıyla en son istatistiklere göre %42 ile birinci sıradaydı.
Eğer sizlerde tasarım veya yazılım ile uğraşıyorsanız mutlaka Chrome için kullanmanızda fayda olan eklentilerden bazılarını sizlerle paylaşacağım. Ben birçoğunu kullanıyorum ve bana zaman ve iş gücü sağlıyor.


Marmoset


Bu harika eklenti kodunuzu alarak demolarınız ve mockuplarınız için hızlı resimler oluşturacaktır. Bunun dışında çevrim içi portfolyonuz ve tanıtım görselleri oluşturmanız için temalar ve efektler de ekleyebiliyorsunuz.


iMacros for Chrome



Aynı eylemi tekrar tekrar yapmak yorucu bir iş ve zaman alabilir. iMacros, sadece bir kere yapmak üzere eylemlerinizi kaydetmenizi ve saklamanızı sağlayan kullanışlı bir Chrome eklentisi. Bundan sonra sayfalarınızı yalnızca bir butona tıklayarak defalarca test edebilirsiniz. Bir çok işinizde yarayacağına eminim.


Window Resizer



Responsive web site tasarımınıza yardımcı olmak için tarayıcı pencerenizi yeniden boyutlandırıyor. Listede yer alan popüler ekran boyutları arasında seçim yapabilir ya da özel boyut ve çözünürlük ekleyebilirsiniz.



Project Naptha

İnternet ortamında gördüğünüz bir görsel içerisindeki yazıları kolayca kopyalamanıza olanak sağlayan benim en çok kullandığım eklentilerden biridir. İsterseniz yazıda geçenleri size çeviri yapabilir.

Font Playground




Bu eklenti her tasarımcı ve yazılımcı için paha biçilmez olacaktır. Bu eklentinin güzelliği tüm farklı font genişliklerine, stillerine ve yazı efektlerine sahip olması. Böylece değişiklikleri yapmadan önce web sitenizde bu değişiklikleri önizleme halinde görüntüleyebiliyorsunuz.


What Font


Oldukça kullanışlı bir Chrome eklentisi olan What Font yazılımcılara ve tasarımcılara bir web sayfasında kullanılan fontları tanımlama imkanı sunuyor. Yani web de gezerken bir font hoşunuza gidiyor. Fakat onun adını bilmiyorsanız bu eklenti ile fontun anında hangi font olduğunu bulabileceksiniz.

Web Developer


Bir web yazılımcısı olarak şimdiye kadar bu eklentiyi nasıl görmemişim diyebileceğiniz bir eklenti. Chrome bir araç çubuğu ekleyerek web yazılımcılar için kullanışlı olan fazla sayıda araç yerleştiriyor. İstek ve işinize göre kullanıyorsunuz.

Yslow


Bu araç sadece web sitenizin ne kadar hızlı yüklendiğini kontrol etmiyor aynı zamanda siteyi neyin yavaşlattığını da söylüyor. Yslow Yahoo’nun performans ekibi tarafından hazırlanan 34 kuralın 23’üne karşı sitenizi kontrol ediyor. Web sitelerini analiz etmek için çok kullanışlı bir araç ve performansı arttırmak için yaptığı öneriler de çok yerinde.

Page Ruler



Page Ruler her hangi bir web sitesindeki elementleri eksiksiz olarak ölçümleyen ve size fayda sağlayacak bir biçimde onları manipüle eden harika bir araç.


DevTools Autosave


Tüm web yazılımcılar için gerçek bir hazine! DevTools AutoSave, bir web sayfasının Chrome Dev Tools ortamında kaynak dosyasında CSS ve JS’sinde değişiklik yaptığınız takdirde bu değişiklikleri otomatik olarak kaydedebilmenizi sağlıyor. Kurması ve kullanımı kolay.

Web Developer checklist


Bu araç web sitenizi SEO, kullanılabilirlik, erişebilirlik ve performans (sayfa hızı) gibi konularda en iyi yöntemleri izleyerek kontrol etmenizi sağlıyor. Yani bir web sayfasında H1 etiketiniz yoksa ya da meta başlığını ya da meta tanımını unuttuysanız sizi uyararak bu sorunu hızlıca çözmenizi sağlıyor. Daha detaylı bir liste için “more info anda help” linkine tıklamanız yeterli oluyor.

Umarım faydalı olmuştur.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: