Alexa Sıralamasında Düşmek İçin Neler Yapılmalı

Alexa Sıralamasında Düşmek İçin Neler Yapılmalı

Web tasarımı yapanlar veya İnternet ile az çok ilgilenenler Alexa hakkında bilgi sahibidir. Kısacası Alexa sizin sitenizin sıralaması hakkında genel ve ayrıntılı bilgi veren bir sitedir. Ayrıca sitenizin değeri Alexa sıralamasına göre değişmektedir.

Ben de düşündüm ve Alexa sıralamasını nasıl iyi hale getirebilirim diye. İnternet'te yaptığım araştırmalar neticesinde belli işlemler yaptım ve gördüm ki Alexa sıralamam kısa sürede iyi yönde değişti. Yazının devamında sizlere yaptığım işlemleri maddeler halinde özetle anlatacağım. Bu anlattıklarımı yaptığınızda sizinde web sitenizin Alexa sıralaması değişecektir.

  • Kullandığınız web tarayıcınıza Alexa nın toolbarını eklentisini yükleyin. Bunu yüklemek için google da "Traffic Rank Toolbar" siye aratın ve yükleyin.
  • Alexa a'nın kendi sitesine üye olun. Daha sonra kendi sitenizi ekleyin. Böylece siteniz sıralamaya daha hızlı girecektir. Alexa sitenizi ne kadar sık ziyaret ederse sıralamanızı o kadar sık günceller. Size tavsiyem üyeliğinizi ücretli olarak yapın. Sizden istenen bilgileri detaylı girin. Ücretli ile ücretsiz üyelik açısından ücretli olanlar daha hızlı Alexa'da düşüş sağlar. Parayı veren düdüğü çalar meselesi
  • Web tarayıcınızın açılış sayfasını kendi sitenizin adresi yapın.
  • Alexa sıralamasında web sitelerinin içerik sayısı da önemlidir. Hızlı ve doğru düşüş sağlamak istiyorsanız sitenizde her gün paylaşımlar yapın. Ortalama 1-2 paylaşım sizin için iyi olur. Ne kadar paylaşım çok olursa o kadar güzel netice olur.
  • Paylaşımlarınızı kopyala yapıştır olarak sağdan soldan bulduğunuz şeyleri paylaşmayın. Onun yerine özgün ve tamamen el emeği yapın. Böylece üst sıralara çıkmanız daha kolay olur. Neden mi hem emeğe saygı hemde manevi anlamda sorumluluk


  • Web sitenizde sık aralıklarda olmasada Alexa ile ilgili paylaşımlarda bulunmanız sizin için olumlu netice verecektir.
  • Sitenizde en azından bir defa da olsa Alexa hakkında özgün bir makale yazın ve paylaşın. Alexa kelimelerini geçtiği yerlere Alexa'nın kendi sitesine link verin.
  • Sitenizi Alexa üzerinden veya diğer siteler üzerinde var olan Alexa sorgulaması yapın. Örnek olarak wmaracı verebiliriz.
  • Kendi web sitenizde sitenin belirli aralıklarda yenileme (Refresh) yapacağı bir kodlama ekleyin. Ben 5-10 dakikada arası bir zaman ayarı yapmanız tavsiyesinde bulunayım. Böylece site her 5-10 dakikada kendini yeniler ve Alexa için olumlu neticeler olur. Bu işlemi bazı arkadaşlar uyanıklık olsun diye 1-2dakika yapıyor, fakat sitenizi ziyarte edenler için oldukça olusuz bir durum ve belirli bir zaman sonra ziyaretçi olmayacaklardır.
  • Web sitenize Alexa nın widgetini ekleyin. Örnek olarak zekeriyacanbal.com sitesinin sağ alt köşesinde olduğu gibi. alexa nın kendi sitesinde bu kodlamayı veriyor. Kodlama için Alexa Trafik Rank olarak aratmanız yeterlidir.
 Alexa sıralamasında yukarıdaki maddelerden ne kadarını çok yaparsanız o kadar size olumlu neticeler şeklinde dönecektir. Ortalama yaklaşık 2-3 ay gibi bir zaman. Sabredin! Hemen yapayım hemen olsun diye bir şey yok.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: